Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οι πρώην εκπρόσωποι της Πρυτανικής Αρχής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε στη λειτουργία της ιστοσελίδας Indymedia μέσα από τον server του Πολυτεχνείου και η δίωξη είχε κινηθεί μετά από σχετική καταγγελία του ΛΑ.Ο.Σ.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία οι εκπρόσωποι της πρυτανικής αρχής δεν μπορούσαν να ασκήσουν προληπτικό έλεγχο, αλλά ούτε είχαν και δικαίωμα κατασταλτικού ελέγχου οι ίδιοι παρά μόνο οι αρμόδιες διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Οι μάρτυρες μάλιστα,αλλά και οι κατηγορούμενοι (Κ. Μουντζούρης ,Ιω. Πολύζος και Γερ. Σπαθής ) έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο «άσυλο των ιδεών » χαρακτήρισαν την δίωξή τους πολιτική αρνούμενοι ότι έχουν παραβιάσει το καθήκον τους.

Αθωωτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία δημόσια εξέφρασε την απορία της γιατί η υπόθεση αυτή έφτασε στο ακροατήριο. Από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν μεταξύ άλλων ο κ. Φ. Κουβέλης, αλλά και ο σημερινός πρύτανης του Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλος ,οι οποίοι υπεραμύνθηκαν τόσο των ενεργειών των κατηγορουμένων όσο και της προσωπικότητάς τους.