Ευάλωτοι στους θερινούς πειρασμούς και έτοιμοι να ζήσουν τη δική τους… παράνομη περιπέτεια είναι σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες.

Μάλιστα, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση δεν διστάζουν να παραδεχτούν ότι οι καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού προσφέρονται για ξεσάλωμα, φλερτ και ερωτικές απιστίες δίπλα στο κύμα και κάτω από τα αστέρια!

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα αποτελέσματα δύο ερευνών που διενήργησε η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας προκύπτει πως κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών τα ζευγάρια απιστούν, αλλά και χωρίζουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από ό,τι τους χειμερινούς μήνες, αλλά και πως οι σύγχρονες γυναίκες έχουν πλέον αναλάβει τον ρόλο του… Δον Ζουάν.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα με τίτλο «Καλοκαίρι, σχέση σεξ, απιστία» που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 1.800 ατόμων και των δύο φύλων, στην ερώτηση «Ποια εποχή συνήθως χωρίζουν τα ζευγάρια;» το 54& επέλεξε το καλοκαίρι, με την άνοιξη να ακολουθεί με 22%.

Αναφορικά με τους λόγους που οδηγούν τα ζευγάρια σε καλοκαιρινές απιστίες, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως για όλα φταίνε οι πειρασμοί που είναι σαφώς περισσότεροι από ό,τι τον χειμώνα.

Πηγή: Espresso