Επτά αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 28 έως 52 ετών, συνελήφθησαν σε Άγιο Δημήτριο και Παλαιό Φάληρο, κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών», ενώ αναζητείται 37χρονη συνεργός τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία σε διάφορες περιοχές κυρίως, της νοτιοανατολικής Αττικής και ενώ οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν σε οικίες είτε από ανασφάλιστες πόρτες, είτε διαρρηγνύοντας αυτές και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την έρευνα – προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε, ότι κατά το τελευταίο πεντάμηνο έχουν διαπράξει συνολικά 133 κλοπές – διαρρήξεις οικιών από τις οποίες 36 στην περιοχή Γλυφάδας, τρεις στη Βουλιαγμένη, οκτώ στη Βούλα, 17 στην Ηλιούπολη, έξι στο Ελληνικό, 18 στην Αργυρούπολη, δύο στη Βάρη, 27 στον Αλιμο, δύο στο Κερατσίνι και 14 στον Άγιο Δημήτριο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων.