Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Νέας Αγχιάλου από το στυγερό έγκλημα που αποκαλύφθηκε χθες το πρωί. Η 44χρονη Ελένη Μέμου από τη Δίβρη των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας βρέθηκε δολοφονημένη στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της από τον έναν από τους δύο γιους της.

Ο μικρότερος γιος της Σπύρος το πρωί ανησύχησε που δεν είχε δει ακόμα τη μητέρα του και πήγε στο σπίτι να την αναζητήσει.

Η οικογένεια έμενε σε διώροφη ιδιόκτητη κατοικία. Στον κάτω όροφο διέμενε το ζευγάρι, ενώ στον επάνω όροφο οι δύο γιοι της οικογένειας, 24 και 28 χρονών αντίστοιχα.

Τα κλειδιά ήταν στην πόρτα και ο 24χρονος άνοιξε φωνάζοντας την μητέρα του. Τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι είχε γίνει το φονικό, αφού η άτυχη 44χρονη ήταν σκεπασμένη κάτω από τα κλινοσκεπάσματα.

Ο ανυποψίαστος γιος της δοκίμασε να την ξυπνήσει, όταν όμως σήκωσε την κουβέρτα έπαθε σοκ με αυτό που αντίκρυσε.

Η μητέρα του κειτόταν νεκρή με κομμένο το λαιμό της μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Σοκαρισμένος ο νεαρός έσπευσε και ειδοποίησε στενό φίλο της οικογένειας, την Υπηρεσία του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και το ΕΚΑΒ.

Όση ώρα οι έρευνες μέσα στο σπίτι συνεχίζονταν, τα παιδιά της άτυχης 44χρονης αποσβολωμένα σε ένα πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι, προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και να αντλήσουν κουράγιο μεταξύ τους.

Λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι το πτώμα της δολοφονημένης44χρονης μεταφέρθηκε στη Λάρισα για νεκροψία, ενώ τα παιδιά της, συγγενείς και γείτονες ξεσπούσαν σε λυγμούς, ανήμποροι να δώσουν εξηγήσεις για το στυγερό έγκλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει μέχρι αυτή την ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και ενώ η έρευνα συνεχίζεται, φερόμενος ως δράστης της ανθρωποκτονίας αναφέρεται ο σύζυγος της 44χρονης, αλβανικής καταγωγής, 53 ετών Σωκράτης Μέμος.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, μόλις έφτασε η Αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα ήταν ήδη θανάσιμα τραυματισμένη.

Το κίνητρο του εγκλήματος παραμένει άγνωστο, ενώ κλήθηκε ο ιατροδικαστής από τη Λάρισα, από τον οποίο και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε εμφανή τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα και πτωματικές υποστάσεις.

Οι Αστυνομικοί από τα πρώτα δείγματα που έχουν στη διάθεσή τους εκτιμούν ότι δεν πρέπει να προηγήθηκε καβγάς καθώς το πτώμα δεν έφερε σημάδια πάλης, ενώ βρέθηκε και ένα σίδερο το οποίο εικάζεται ότι πιθανώς χρησιμοποιήθηκε από το δράστη ως φονικό όπλο πριν την χρήση του μαχαιριού.

Ο φερόμενος ως δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε. Μέχρι αργά χθες το βράδυ παρέμενε άφαντος παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η Αστυνομία σε όλη την περιοχή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εικάζεται ότι διέφυγε πεζός, διότι το δίκυκλο που είχε το άφησε στο σπίτι του και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι στο συνεργείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται στις περιοχές Βόλου και Νέας Αγχιάλου.

Ο κόσμος μιλά για μία φιλήσυχη και εργατική οικογένεια που διέμενε 13 χρόνια στην Αγχίαλο και με πολλή δουλειά κατάφεραν να φτιάξουν το σπίτι τους και να έχουν μία καλή ζωή. Η 44χρονη εργαζόταν ως καθαρίστρια και ο σύζυγός της σε οικοδομικές και αγροτικές εργασίες και μάλιστα σύμφωνα με τους γείτονες ήταν υπόδειγμα οικογενειαρχών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται πως ζήλευε παθολογικά την άτυχη γυναίκα, ενώ ορισμένοι άλλοι υποστηρίζουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κατανάλωνε πολύ αλκοόλ και ότι στο σπίτι σημειώνονταν έντονοι διαπληκτισμοί ανάμεσα στο ζευγάρι.

Πηγή: taxydromos