Με το στόμα ανοιχτό έμεινε η υπάλληλος της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος»
της Ηπείρου όταν μια γυναίκα, υπαγορεύοντας τη μικρή αγγελία που
επιθυμούσε να βάλει στην εφημερίδα, έβαλε προς πώληση το νεφρό της…

«Πέστε μου παρακαλώ, πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία, είναι μόνο δυο γραμμές. Να γίνει όμως με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα. Έχω άμεση ανάγκη, πρέπει να βρω το γρηγορότερο μια λύση…», είπε με τρεμάμενη φωνή η γυναίκα.

«Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή. Πληροφορίες… »!

Πάγωσε η υπάλληλος των Αγγελιών, βουβό και από την άλλη άκρη το τηλέφωνο…

Μετά από λίγο μίλησε με σπασμένη φωνή και πάλι η κυρία της αγγελίας, για να ρωτήσει τον τρόπο πληρωμής και τα σχετικά. «Κορίτσι μου βάλε σε καλή θέση την αγγελία, αν βρεθεί κάποιος Χριστιανός και πάρει το νεφρό μου θα σας πληρώσω και με το παραπάνω. Μόνο τότε θα σώσω τα παιδιά μου…», γράφει η εφημερίδα.

Με το τηλεφώνημα αυτό άρχισε να ξετυλίγεται ένα από τα πιο συγκινητικά κοινωνικά δράματα με πρωταγωνίστρια μια 52χρονη μητέρα, που έφθασε σε σημείο να πωλήσει το ένα της νεφρό για να μην μπουν τα δυο παιδιά της φυλακή, λόγω χρεών.

Η επιχείρηση που είχαν τα παιδιά της οικογένειας δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να χρεωθούν πολλές χιλιάδες ευρώ σε τρίτους, οι οποίοι πιέζουν τώρα ασφυκτικά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Πρόκειται για μια αγροτική οικογένεια από χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Η 52χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί ενώ ο σύζυγός της είναι αγρότης.

«Κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει» τονίζει με πικρία στον «Π.Λ.», η γυναίκα, η οποία εκτός των άλλων έχει και κινητικά προβλήματα. «Πήρα την απόφαση μόνη μου, χωρίς να γνωρίζει ο άνδρας μου και τα παιδιά μου, γιατί άλλη άμεση λύση να ξεχρεωθούμε δεν βλέπω στον ορίζοντα» , δήλωσε στην εφημερίδα.