Σε παράνομες προμήθειες υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας αναθέσεις και όχι με διαγωνισμούς όπως προβλέπει ο νόμος έχουν προχωρήσει τα νοσοκομεία του Ηρακλείου ενώ μόνο στο Βενιζέλειο, από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 μέχρι σήμερα, υπάρχουν ανυπόγραφα εντάλματα πληρωμών στους προμηθευτές ύψους 9-10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα έχουν αρχίσει να αποστέλλονται στην επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου την τελευταία εβδομάδα ωστόσο η ίδια έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να εγκρίνει παράνομες προμήθειες που έχουν γίνει με απευθείας αναθέσεις και όχι με διαγωνισμούς.

Ο διοικητής της ΔΥΠΕ Μ. Φραγκιαδουλάκης, δήλωσε: «Γίνονται εξωσυμβατικές προμήθειες γιατί οι διαγωνισμοί καθυστερούν πάρα πολύ όμως τα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιμένουν, χρειάζονται υλικά για να δουλέψουν».

Ο ίδιος ανέφερε ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για την διενέργεια διαγωνισμών με αποτέλεσμα να δημιουργείται τώρα αυτό το πρόβλημα.

Πηγή: patris