«Σαφάρι» σε χώρες των Βαλκανίων έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ, ώστε να εντοπίσει τους αρχινονούς, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στην ογκώδη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για δυο Έλληνες, που κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη. Ο ένας φέρεται να ηγείται της δεύτερης ομάδας εκβιαστών, η οποία είχε τον έλεγχο καταστημάτων του Πειραιά, του Κορυδαλλού και των νοτίων προαστίων της Αττικής, ενώ ο δεύτερος ήταν το πρωτοπαλίκαρό του.

Ο πρώτος διέφυγε στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια σε κάποιο νησί του Ιονίου, ενώ από κει έφυγε για τα Βαλκάνια, όπως έκανε και ο δεύτερος. Μόλις οι έρευνες της αστυνομίας ολοκληρωθούν, τότε θα ζητηθεί η συνδρομή, μέσω της Ιντερπόλ, των τοπικών αστυνομικών αρχών για τη σύλληψή τους.

Παράλληλα, οι έρευνες της αστυνομίας προχωρούν και για τη σύλληψη των αλλοδαπών που εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου του Μπάμπη Λαζαρίδη. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι, αφού πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό, έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Για περίπου τρία χρόνια κατάφεραν να ξεφύγουν από την τσιμπίδα του νόμου. Οι διωκτικές αρχές, σύμφωνα με την Espresso, τους έβαλαν στο στόχαστρο τους και πολύ σύντομα αναμένεται η σύλληψή τους. Οι έρευνες της αστυνομίας προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και όταν ολοκληρωθούν, ο εισαγγελέας, στον οποίο θα διαβιβαστούν τα στοιχεία της δικογραφίας, που σχηματίζεται, θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας, αλλά και του ηθικού αυτουργού.