Ξαφνιασμένοι οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας του Βόλου παρακολούθησαν τα δρώμενα στην περιοχή τους, μετά την αιφνιδιαστική έφοδο ανδρών της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ τις πρώτες πρωινές ώρες σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου τριώροφης οικοδομής στην περιοχή.

Αποτέλεσμα της εφόδου, η οποία έγινε ταυτόχρονα από την πόρτα και το παράθυρο, ήταν να «πιάσουν στον ύπνο» πέντε άτομα που φέρονται ότι συνδέονται με την τρομοκρατία, ενώ οι τρεις είναι καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσίες πυρήνων της φωτιάς».

Όπως έλεγαν οι κάτοικοι, αρχικά υπέθεσαν ότι πρόκειται για κάποια ληστεία, αλλά εκ των υστέρων αντιλήφθηκαν ότι ο αποκλεισμός δύο τετραγώνων προς κάθε κατεύθυνση, η παρουσία των γνωστών «μαύρων τζιπ», οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ο έλεγχος των περαστικών από την περίμετρο του αποκλεισμένου χώρου, οφειλόταν σε άλλους λόγους.

Έκπληκτοι, δήλωναν οι κάτοικοι από την τροπή της υπόθεσης, η οποία συνδέεται με την τρομοκρατία. Παρ’ ότι φαίνεται ότι είχε προηγηθεί παρακολούθηση, κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Ωστόσο, επειδή το διαμέρισμα είχε μόλις ενάμιση μήνα που είχε νοικιαστεί, τα πέντε νεαρά άτομα -τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα- που διέμεναν εκεί δεν είχαν επαφές με τη γειτονιά και οι περίοικοι δήλωναν άγνοια για την ύπαρξή τους.

Μάλιστα, αν και το διαμέρισμα (Ελλησπόντου και Σαγγαρίου), βρίσκεται πάνω από πολυσύχναστο καφενείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι πρώην αστυνομικός, κανείς δεν είχε καταλάβει ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι πολύ κοντά στο διαμέρισμα-γιάφκα βρίσκεται και το αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας. Από τους πέντε που διέμεναν στο διαμέρισμα, ο ένας, που είναι αλβανικής καταγωγής, φέρεται ότι ήταν αυτός που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ενοικίαση του διαμερίσματος.

Η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς συνεχίζεται η έρευνα στο διαμέρισμα, όπου βρέθηκε βαρύς οπλισμός, αστυνομικές στολές, φάροι, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, που μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Οι άνδρες της Σήμανσης, εξακολουθούν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ενώ η καθημερινότητα των κατοίκων έχει διαταραχθεί, όχι μόνον στα δύο αποκλεισμένα τετράγωνα αλλά και γενικότερα στην περιοχή. Ορισμένα μάλιστα από τα καταστήματα που βρίσκονται στην αποκλεισμένη περιοχή παρέμειναν κλειστά, ενώ η πρόσβαση για τους κατοίκους που μένουν στην αποκλεισμένη περιοχή είναι δύσκολη, καθώς μπορούν να πάνε στον τόπο κατοικίας τους, ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο. Για όλους τους υπόλοιπους η πρόσβαση απαγορεύεται.