Τον «σκληρό» πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ότι εξάρθρωσαν, μετά την προσαγωγή σε Βόλο και Χολαργό επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο γυναικών.

Από τα επτά άτομα που προσήχθησαν, συνελήφθησαν τα έξι, ενώ μία εκ των δύο γυναικών, η οποία εντοπίστηκε μαζί με έναν από τους συλληφθέντες στο σπίτι της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό, αφέθηκε ελεύθερη γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Γιώργος Νικολόπουλος, ο Νταμιάνο Μπολάνο και ο Χρήστος Τσάκαλος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετέχουν στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία και έκρηξη κατά συναυτουργία, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για πράγματα και άνθρωπο κατά συρροή.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως 21 στο Χολαργό Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο γκλοπ και σιδερογροθιές.

Οι έρευνες στο Βόλο έγιναν στις 3 η ώρα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί πριν από ένα μήνα επί της οδού Ελλησπόντου και Σαγγαρίου.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 καλάσνικοφ, 7 πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, περούκες, στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φάροι και ασύρματοι της αστυνομίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του εισαγγελέα.

Δείτε τα ευρήματα από τη γιάφκα στο Βόλο