«Οι μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο Υπατία κινδυνεύουν να πεθάνουν». Μιλώντας στο newsbeast.gr ο επικεφαλής των γιατρών που παρακολουθεί τους μετανάστες, ο Θανάσης Καραμπέλης, καταγγέλλει ότι στα νοσοκομεία κάποιοι γιατροί είτε από εγκληματική πρόθεση είτε από εγκληματική άγνοια, δίνουν στους απεργούς κανονικό φαγητό.

«Δεν έχουν καταλάβει στα νοσοκομεία ότι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν. Δεν είναι δυνατόν να απέχουν από το φαγητό επί 40 σχεδόν ημέρες και κάποιοι γιατροί να προσπαθούν να τους δώσουν κανονικό φαγητό. Για να επανέλθει ένας απεργός χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και συγκεκριμένη διατροφή», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπέλης.

Και επισημαίνει: «Πρέπει οι απεργοί μετανάστες να νοσηλευθούν στα νοσοκομεία και να συνεχίσουν από εκεί την απεργία πείνας με ιατρική παρακολούθηση γιατί πλέον κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή». Τα πράγματα, σύμφωνα με τον κ. Καραμπέλη, είναι οριακά.

«Η υγεία των απεργών είναι πολύ άσχημη. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε νεκρό» αναφέρει ο γιατρός για να προσθέσει «να μπουν στα νοσοκομεία μέχρι να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους».

Πάντως, μέχρι σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν νοσηλευτεί συνολικά 102 μετανάστες, 82 από το Μέγαρο Υπατία και άλλοι 20 από τη συμπρωτεύουσα.