Για 24η μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο Μέγαρο Υπατία. Τρεις από αυτούς ξεπέρασαν τα όρια της φυσικής τους αντοχής και διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία με σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές, αφυδάτωση, αδυναμία λήψης υγρών από το στόμα.

«Οι απεργοί πείνας συνομιλούν πλέον με το θάνατο. Με ποιον, άλλωστε, να συνομιλήσουν; Με την επίσημη πολιτεία; Η πολιτεία κωφεύει. Εξαντλεί τα επικοινωνιακά της μέσα σε διατάγματα μίσους και ρατσισμού. Οι άνθρωποι, οι εργάτες, οι 300 μετανάστες αποφάσισαν έναν αγώνα μέχρις εσχάτων. Για να διεκδικήσουν όλα αυτά που για όλους εμάς είναι αυτονόητα: να έχουν χαρτιά νόμιμου πολίτη στη χώρα που ζουν και εργάζονται, να μπορούν να επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης τους όταν το επιθυμούν, να μη θεωρούνται παράνομοι σε μια χώρα που προσφέρουν μόνο και μόνο γιατί είναι “ξένοι”. Επιτέλους, πόσες ανθρώπινες ζωές, πόσους θανάτους χρειάζεται η κυβέρνηση για να “κοιμάται ήσυχη”;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.