Μια 33χρονη και ένας 40χρονος συνελήφθησαν από τις αρχές και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ακόμα ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη πλαστογραφίας και απάτης, παράβαση του νόμου περί προστασίας ατόμων από επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και για απόπειρα απάτης από την οποία θα επέρχονταν οικονομική ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα η συλληφθείσα μετέφερε μετά από υπόδειξη 49χρονης συνεργού της, το ποσό των 200.000 ευρώ από μια υπερήλικη αποθανούσα σε λογαριασμό που είχε ανοίξει σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα την ίδια μέρα ο 40χρονος συλληφθείς.

Ο 40χρονος για να ανοίξει λογαριασμό χρησιμοποίησε ψευδή γεγονότα και πλαστό δελτίο ταυτότητας και την ίδια μέρα είχε εκταμιεύσει από το ίδιο υποκατάστημα το ποσό των 30.000 ευρώ και ζήτησε από το Διευθυντή του καταστήματος την ανάληψη των 170.000 ευρώ για την επόμενη μέρα (28-1-2011).

Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και των συνεργών τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.