Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δημοσιοποιούνται συνεχώς, σοκάροντας το πανελλήνιο. Χτες, Πέμπτη, 11/4 στις Αρχές έφτασαν δύο καταγγελίες, που αφορούν άτομα που βίωσαν την απόλυτη φρίκη στο ίδιο τους το σπίτι. Πατέρας έσπασε τα δάχτυλα της κόρης του στο Αγρίνιο, ενώ μητέρα χτύπησε την κόρη της στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα που έχει γεννηθεί το 1984 και προκάλεσε επικίνδυνη σωματική βλάβη στην κόρη του, που έχει γεννηθεί το 2005.

Ο εν λόγω άνδρας τη χτύπησε με ξύλο στο δεξί της χέρι, σπάζοντάς της δύο δάχτυλα, ενώ παράλληλα την απειλούσε, προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

Ενδοοικογενειακή βία

Στη Σπάρτη την ίδια ημέρα συνελήφθη μία μητέρα, γεννημένη το 1983, κατόπιν καταγγελίας της κόρης της, που έχει γεννηθεί το 2008. Όπως επισημαίνει η κοπέλα, η μητέρα της την απείλησε και στη συνέχεια της κατάφερε με το χέρι της δύο χτυπήματα στην πλάτη, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Η παθούσα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί από ιατροδικαστή, πλην όμως της χορηγήθηκε σχετική παραγγελία (για εξέταση από ιατροδικαστή).

Η ανήλικη παραλήφθηκε από τον πατέρα της και της χορηγήθηκε έντυπο υλικό υποστήριξης και αρωγής θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

103 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκαν την Πέμπτη

Χτες, Πέμπτη, 11/4 καταγγέλθηκαν 103 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και έγιναν 43 συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία. Την ίδια στιγμή τρία θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε κατάλυμα.