Αμετανόητος εμφανίζεται ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους καθώς ισχυρίζεται πως δεν θυμάται να σκότωσε την 28χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star ο δολοφόνος της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, αναφέρθηκε και στο φονικό μαχαίρι και στα λίγα λόγια που είπε στην απολογία του, ισχυρίστηκε πως θυμάται από πού πήρε το μαχαίρι αλλά όχι τη στιγμή που επιτέθηκε και σκότωσε την 28χρονη πρώην σύντροφό του.

«Δε θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακα και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι», ανέφερε ο 39χρονος.

Η Κυριακή του είχε κάνει μήνυση για απόπειρα βιασμού

Ωστόσο τα γεγονότα διαψεύδουν τον 39χρονο δολοφόνο καθώς φαίνεται πως… ξέχασε να στην ανακρίτρια ότι η Κυριακή του είχε κάνει μήνυση το 2020 για απόπειρα βιασμού.

Επίσης υπάρχουν καταγγελίες από τους συγγενείς της κοπέλας πως απέβαλλε γιατί την ξυλοκόπησε άγρια. Η ανακρίτρια από την πλευρά της έχει διορίσει ήδη ψυχίατρο για την πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει, ενώ ο δράστης παραμένει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι γνωματεύσεις θα κρίνουν αν ο 39χρονος θα παραμείνει εκεί ή θα μεταφερθεί σε κελί στη δικαστική φυλακή.

Σύμφωνα πάντα με το Star, η οικογένεια της Κυριακής έχει υποψίες ότι ο δολοφόνος παρακολουθούσε το άτυχο κορίτσι και από τα social media και τοviber καθώς δεν αποκλείεται να είχε πρόσβαση στους κωδικους του κοριτσιού, ακόμα και στο κινητό της.

Το προφίλ του δράστη – Οι επιστολές που της έστειλε πριν τη σκοτώσει και οι απόπειρες αυτοκτονίας

Το «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής 5/4 παρουσίασε το προφίλ του δράστη της δολοφονίας επισημαίνοντας τα μόνα λόγια που άρθρωσε στην ανακρίτρια μετά τη δολοφονία ήταν: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Κατά τη σύλληψή του, όταν τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και τον ρώτησαν γιατί το έκανε είπε πως την ήθελε μόνο τη δική του. Την Πέμπτη 3/4 όμως, ξαφνικά, άλλαξε στάση και δεν θυμόταν τι είχε κάνει.

Σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση τους, μέσω του δικηγόρου τους δήλωσε πως πάσχει από διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα και πως έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομεία και κλινικές.

Δεν είπε τίποτα άλλο. Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και έφυγε από το ανακριτικό γραφείο.

Στο υπόμνημά του ο 39χρονος να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του και αναφέρει πως τα τελευταία 10 χρόνια έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές επτά φορές με τις 4 να είναι από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2023.

Οι δύο απόπειρες αυτοκτονίας και η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά

Ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας ισχυρίζεται πως λόγω της ψυχιατρικής του πάθησης του έχουν συνταγογραφηθεί φάρμακα, έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας και είναι τοξικοεξαρτημένος.

Ο 39χρονος αποφασίστηκε να προφυλακιστεί και να κρατηθεί προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μέχρι να αποδειχτεί το αληθές των ισχυρισμών του.

Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα της χώρας – Πιο δύσκολες ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί 

Η εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με αφορμή την δολοφονία της Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έκανε έρευνα για την στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Η έρευνατης εκπομπής αφορούσε στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αττικής. Όπως προκύπτει από την έρευνα οι πιο δύσκολες ώρες για τα ΑΤ είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές από τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καν σκοπός ενώ σε άλλες το ΑΤ λειτουργεί με μόνο δύο άτομα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την έρευνα της εκπομπής:

Στην Αγία Παρασκευή η οργανική δύναμη είναι 61 αστυνομικοί, ενώ υπηρετούν 32 αστυνομικοί.

Αντίστοιχα, στην Κηφισιά η οργανική δύναμη είναι 128 αστυνομικοί και υπηρετούν 57, ενώ στο Χαλάνδρι η οργανική δύναμη είναι 109 αστυνομικοί και υπηρετούν 53.

Στην Πεύκη

Οργανική δύναμη: 48 αστυνομικοί

Υπηρετούν 20 αστυνομικοί

Στην Παιανία

Οργανική δύναμη: 50 αστυνομικοί

Υπηρετούν 25 αστυνομικοί

Στην Νέα Ιωνία

Οργανική δύναμη: 63 αστυνομικοί

Υπηρετούν 32 αστυνομικοί

Στα Βριλήσσια

Οργανική δύναμη: 41 αστυνομικοί

Υπηρετούν 22 αστυνομικοί

Στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα, τονίζεται πως τα περισσότερα Α.Τ. στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν οριακά με το 50% της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης.

Στο ΑΤ Λευκού Πύργου

  • Οργανική δύναμη: 320 αστυνομικοί
  • Υπηρετούν 200 αστυνομικοί

Στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου

  • Οργανική δύναμη: 135 αστυνομικοί
  • Υπηρετούν 60 αστυνομικοί

Στο ΑΤ Ευόσμου

  • Οργανική δύναμη: 84 αστυνομικοί
  • Υπηρετούν 28 αστυνομικοί

Στην Κρήτη

Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου (13 υπηρεσίες και αεροδρόμιο)

  • Οργανική δύναμη: 84 αστυνομικοί
  • Υπηρετούν 28 αστυνομικοί

Στο Mega μίλησε και ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης όπου όπως ανέφερε «Η εικόνα που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και στα τμήματα ασφαλείας είναι απογοητευτική. Ως επί το πλείστον τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας λειτουργούν οριακά με το 50% της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης. Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αλλαγές που έγινα στην πόλη μας μετά την ίδρυση νέων ομάδων ΟΠΚΕ η κατάσταση στα τμήματα ασφαλείας είναι τραγική και αποκαρδιωτική με τμήματα ασφαλείας να μην έχουν ούτε αξιωματικούς υπηρεσίας σε κάποιες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από λίγες ημέρες από τα 15 τμήματα ασφαλείας που έπρεπε να βγάλουν περιπολικά για την εδαφική τους αρμοδιότητα σε νυχτερινή βάρδια, μόλις δύο κατάφεραν να στελεχώσουν περιπολικά οχήματα, τα οποία δεν έκαναν περιπολία αλλά μεταφορά κρατουμένων. Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει το έργο του Fly Over όπου έχουν μετακινηθεί 300 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Τροχαίας προς ενίσχυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας αφού το έργο έχει επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου στις πλάτες της αστυνομίας. Φανταστείτε ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου αστυνομικοί από το αεροδρόμιο μετακινούνταν να κάνουν τους τροχονόμους. Ένας αστυνομικό τμήμα για να δουλέψει χρειάζεται τον αξιωματικό υπηρεσίας, τον βοηθό αξιωματικού υπηρεσίας, τον σκοπό κρατητηρίων, τον σκοπό καταστήματος. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ούτε σκοποί στα τμήματα».