Με ενστάσεις άνοιξε η αυλαία της δίκης στο εφετείο για την υπόθεση με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017, που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους. Την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κυριάρχησε η συζήτηση για την ένσταση που αφορά την έφεση που ασκήθηκε κατά της απαλλακτικής απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου σε κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Οι νομικοί παραστάτες των κατηγορουμένων που αθωώθηκαν, αλλά μετά την έφεση κάθονται και πάλι στο εδώλιο, έστρεψαν τα «βέλη» τους κατά της κίνησης του αρμόδιου εισαγγελέα.

Έτσι, παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας να κριθεί παραδεκτή η έφεση και να προχωρήσει η διαδικασία, οι συνήγοροι διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους. Επιχειρηματολογώντας, οι συνήγοροι έκαναν λόγο για εκπρόθεσμη έφεση αλλά και για μη αντίκρουση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης από τον εισαγγελέα.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη 13η Μαρτίου, οπότε και θα αποφανθεί επί της ενστάσεως.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθονται οι οκτώ που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια με αναστολή, για κατά περίσταση ανθρωποκτονία εξ αμέλειας διά παραλείψεως, πρόκληση πλημμύρας και σωματικές βλάβες εξ αμέλειας κατά συρροή,
αλλά και τα πρόσωπα που αρχικά αθωώθηκαν, αλλά στη συνέχεια άσκησε έφεση ο εισαγγελέας.