Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ώστε ο «πατριάρχης» των «παλαιοχριστιανών» της ορεινής Κορινθίας, που σήμερα έμεινε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του, να τεθεί σε αργία αλλά και να κληθεί να επιστρέψει μισθούς που έχει ήδη πάρει από τον Δήμο Ερέτριας.

Ήδη η νέα δημοτική αρχή έχει παραπέμψει σε πειθαρχικό έλεγχο τον Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, από τη στιγμή που τον κάλεσε να εμφανιστεί στον Δήμο, με τον ίδιο να αρνείται λέγοντας πως «έχω εντολή να δουλέψω εξ αποστάσεως». Η δημοτική αρχή και η αρμόδια αντιδήμαρχος τον κάλεσε σε απολογία, ενώ αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.

Η αντιδήμαρχος Ερέτριας, μιλώντας στο MEGA και το LIVE News, ανέφερε ακόμα: «Ο εργαζόμενος, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, 1/11/2020 ήρθε στο Δήμο Ερέτριας με τη διάταξη της κινητικότητας με μετάταξη για λόγους υγείας. Η μετάταξή του ήταν κανονική, είχε όλο το δικαίωμα να το κάνει. Είχε αιτηθεί να έρθει ως εργάτης καθαριότητας εδώ και στην υπηρεσία Καθαριότητας μπήκε νόμιμα.
Είμαστε νέα διοίκηση.
Θέλοντας να κάνουμε ένα νοικοκύρεμα αποφασίσαμε με εντολή του δημάρχου να δούμε έναν – έναν προσωπικά του εργαζόμενους. Τους καλέσαμε έναν – έναν προσωπικά. Ένας εξ αυτών ήταν και ο κ. Καλαϊτζιδάκης.

Από μια έρευνα που κάναμε το 2020 – 2021 παρουσιαζόταν κανονικά. Κατά δήλωσή του έμενε στους Αγίους Αποστόλους. Λόγω covid είχαν το δικαίωμα κάποιοι να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Με αυτό το ευεργέτημα. Από την έρευνά μας, του είχαν αναθέσει δουλειές στο γραφείο κίνησης. Δεν το γνωρίζαμε γιατί δεν υπήρχε κάποια απόφαση.

Από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, ήρθα σε επικοινωνία με τον άνθρωπο αυτό, μίλησα μαζί του, του είπα ότι είναι απαραίτητο να είναι στην υπηρεσία με φυσική παρουσία. Εκείνος αρνήθηκε λέγοντας πως έχει εντολή να δουλεύει εξ αποστάσεως. Του εξήγησα ότι η νέα διοίκηση θέλει φυσική παρουσία.

Τον καλέσαμε σε απολογία. Ο Δήμαρχος πήρε κάποιες αποφάσεις. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί, είναι του πειθαρχικού με το ερώτημα της απόλυσης. Είναι το ποινικό κομμάτι της αργίας. Περιμένουμε από τον εισαγγελέα για να δούμε αν θα τον παραπέμψουμε σε αργία». Όπως ξεκαθάρισε η ίδια, ο εργαζόμενος έχει πληρωθεί κανονικά, ενώ δεν έχει εμφανιστεί από την 1/1/2024, από όταν δηλαδή η νέα διοίκηση του δήμου έχει εικόνα.

Σύμφωνα με παλιότερες μισθοδοσίες του, που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ο 45χρονος εμφανιζόταν να λαμβάνει μικτά 1505 ευρώ, με τα περισσότερα από 400 να αφορούν κρατήσεις. Ο καθαρός του μισθός ήταν δηλαδή κάτι περισσότερο από 1000 ευρώ. Αν λοιπόν ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης κριθεί ότι κακώς δεν εμφανίστηκε στην εργασία τους πρώτους δύο μήνες του 2024, τότε είναι πιθανό να κληθεί να επιστρέψει τις περίπου 3000 ευρώ του μικτού του μισθού για τους δύο μήνες.