Οι συλλήψεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή, μετά τα επεισόδια σε γήπεδο του Ασπροπύργου ανάμεσα στην τοπική ομάδα του Απόλλωνα Ποντίων και τον Μανδραϊκό, οδήγησε στην εξάρθρωση μίας από τις πιο σκληρές συμμορίες της Αττικής.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, προχωρώντας σε 8 συλλήψεις κι έχοντας ταυτοποιήσει ακόμη ένα άτομο που αναζητείται, έβαλαν τέλος στη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της συμμορίας, διέπρατταν επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και σε φιλάθλους κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου εντός των αγωνιστικών χώρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη που τελέσθηκε στο πλαίσιο συσταθείσας συμμορίας, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, για Κ.Ο.Κ., διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022 διέπρατταν ξυλοδαρμούς πελατών σε νυχτερινά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εμπλέκονταν και σε οπαδικά επεισόδια εντός αγωνιστικών χώρων κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αττική. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι σε δύο περιπτώσεις επιθέσεων εναντίον θαμώνων σε νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, κατά τους μήνες Μάρτιο και Σεπτέμβριο του 2023, προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό πελατών, μεταξύ των οποίων και δυο εν ενεργεία αστυνομικών.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2022 σε γήπεδο στο Γκάζι, τουλάχιστον τρία από τα μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, πλαστικά καθίσματα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός και με χρήση πυροσβεστήρων, τραυματίζοντας 2 αστυνομικούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα από τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι, πτυσσόμενο γκλοπ, γάντια μηχανής με κοκάλινη επένδυση, αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς, 3 αεροβόλα πιστόλια, τσεκούρι μεσαίου μεγέθους, μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας, 20 φυσίγγια καραμπίνας κ.ά.

Οι 7 συλληφθέντες –ανάμεσα τους Ρομά και Αλβανοί ποινικοί- είναι παλιοί γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.