Το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα ψάχνουν οι Αρχές. Δράστης της τριπλής δολοφονίας ήταν ένας 76χρονος αιγυπτιακής καταγωγής και έμπιστος της οικογένειας Καρνέση, καθώς ήταν επί δεκαετίες επιστάτης σε σπίτι της οικογένειας.

Τα θύματα της επίθεσης ήταν η 77χρονη ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας, Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Βλασάκης, 80 ετών, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι ένας πρώην καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης, 75 ετών, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας.

«Ένιωσε την αδικία»

Γρίφο για τις Αρχές αποτελεί το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης, ενώ νέα στοιχεία που έρχονται στο φως περιπλέκουν την υπόθεση. Μιλώντας στο Mega, ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος, ανέφερε πως τη στιγμή της επίθεσης τα συναισθήματα του 76χρονου ήταν ανεξέλεγκτα, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση.

«Ένας άνθρωπος ο οποίος οπλίζεται με αυτόν τον τρόπο, μπαίνει σε έναν χώρο, σκοτώνει τρεις ανθρώπους και στο τέλος αυτοκτονεί, δείχνει ότι εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος είχε συναισθήματα που δεν μπορούσε να κοντρολάρει. Δεν υπήρχε λογική σε αυτό τον άνθρωπο εκείνη την ώρα», είπε και συνέχισε:

«Κάποιο σημαντικό γεγονός έγινε και κορυφώθηκαν τα συναισθήματά του, εξαφανίστηκε η λογική και όταν έκανε το κακό επανήλθε η λογική, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει. Το πιο πιθανό είναι ότι ένιωσε την αδικία, ότι τελείωσε σαν άνθρωπος. Ένιωσε ενδεχομένως μέσα του μία αχαριστία».

Την ίδια στιγμή η εγκληματολόγος, Μαρία Αλβανού, ανέφερε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό πως η υπόθεση αυτή είναι περίπτωση mass shooting in workplace.

«Πρόκειται για μαζικές επιθέσεις σε πρώην χώρους εργασίας. Έχουμε τον αυτουργό, ο οποίος έχει απολυθεί και απομακρυνθεί από έναν χώρο. Οι επιθέσεις αυτές ονομάζονται εκδικητικές στη βιβλιογραφία», δήλωσε.

«Πήγε στοχευμένα, αλλά έφτασε σε τέτοιο σημείο αγανάκτησης μεγάλο, που δεν μπορούσε να κοντρολάρει κανένα συναίσθημα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και τελείωσε. Δεν πιστεύω ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και μετά να αυτοκτονήσει», συμπλήρωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Ήταν ένα άγριο και προσχεδιασμένο έγκλημα»

Ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

«Διαδίδονται φήμες που είναι ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωση (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε.

«Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. Ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, γιατί να ανησυχήσει;»

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά στον Σπύρο Καρνέση και δεν τίθεται θέμα έξωσης.

«Για κάποιον λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον “φόρτιζε”, αλλά κανείς δεν το ξέρει. Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η αστυνομία, κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος.

Το χρονικό

Τη μέρα που ο δράστης με καταγωγή από την Αίγυπτο, έμπιστος άνθρωπος της οικογένειας, έμπαινε στο γκαράζ της εταιρείας, όλα έδειχναν ότι θα ήταν και η τελευταία.

Είχε προηγηθεί η απόλυσή του και η έξωση από το σπίτι όπου διέμενε. Ήταν αποφασισμένος να δει τη Μαρία Καρνέση. Μαζί του είχε έναν σάκο, μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα όπλα του, καθώς δεν έκρυψε ούτε μία στιγμή τον σκοπό του.

Υπάλληλος εταιρείας: Άρη τι κάνεις εδώ;

Δράστης: Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Με διώχνουν από το σπίτι. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω.

Ο Άρης ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο της ναυτιλιακής. Αφήνει έξω από το γραφείο της Μαρίας Καρνέση τον σάκο με τα όπλα και μπαίνει μέσα. Ζητάει από εκείνη μια δεύτερη ευκαιρία.

Η 77χρονη κλειδώνει την πόρτα και τότε ο πρώην υπάλληλός της αρχίζει να πυροβολεί.

Η επιχειρηματίας τρέχει αιμόφυρτη από τον δεύτερο όροφο στον πρώτο, αλλά δεν καταφέρνει να γλιτώσει. Μπαίνει στο γραφείο του γαμπρού της, Αντώνη Βλασσάκη, και ο δράστης αρχίζει να τους πυροβολεί. Τους σκοτώνει και αμέσως μετά δίνει μάχη με τον πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη.

Εκείνος, όπως δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας, καταφέρνει να τον αφοπλίσει και να του πάρει την κοντόκαννη καραμπίνα, αλλά πέφτει νεκρός από το δεύτερο όπλο που κρατούσε ο 76χρονος, ένα περίστροφο.