Πολύωρη έρευνα, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν χθες (Πέμπτη 8/2/24) από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών στη βίλα-φρούριο του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν κάθε πιθανό στοιχείο, που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις έρευνες για τη δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε και η διαδικασία λήψης μαρτυρικών καταθέσεων από άτομα του οικογενειακού, εργασιακού και φιλικού περιβάλλοντος του θύματος. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών ρωτούν για πιθανές προσωπικές ή οικονομικές διαφορές, για τυχόν απειλές που είχε δεχθεί ο Χρήστος Γιαλιάς, για κάτι που ενδεχομένως τον προβλημάτιζε. Σε αυτό το αρχικό στάδιο της προανακριτικής έρευνας, ακόμη και το παραμικρό στοιχείο είναι πολύτιμο, ενώ παράλληλα αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας της οδού Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα, αλλά και άλλων δρόμων, που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους δράστες.

Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα
Το αυτοκίνητο που βρέθηκε απανθρακωμένος ο Χρήστος Γιαλιάς

Γιατί έλειπαν τα άτομα της ασφάλειάς του

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ψάχνουν απαντήσεις και στο γιατί ο 59χρονος επιχειρηματίας δεν είχε μαζί του κάποιον από τους συνοδούς ασφαλείας του, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες: μία εκδοχή είναι πως είχαν ρεπό και μία άλλη πως δεν τους χρησιμοποιούσε, αν δεν είχε να μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό. Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι ο Χρήστος Γιαλιάς δεν είχε κάποιο «βαρύ» ποινικό παρελθόν, γι’ αυτό και το βάρος πέφτει στην επαγγελματική δραστηριότητα και τις επαφές του.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εγκληματική ενέργεια, που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και αναζητείται η διασύνδεσή της με το οργανωμένο έγκλημα.

Χρήστος Γιαλιάς
Ο Χρήστος Γιαλιάς

Διαβάστε σχετικά:

«Καραμπινάτο συμβόλαιο» στη Μάνδρα – «Αν δεν είχε ξεψυχήσει, φανταστείτε τι μαρτυρικό θάνατο θα είχε»

Τι εκτιμά ο Αλέξης Κούγιας για το καρτέρι θανάτου στον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά στη Μάνδρα