«Βοήθεια με σκοτώνουν» φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας, Χρήστος Γιαλιάς, που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, ο Χρήστος Γιαλιάς, μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν φίλο του την ώρα που τον εκτέλεσαν και οι τελευταίες του λέξεις ήταν «βοήθεια με σκοτώνουν».

Επίσης, υπάρχει και ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος παρακολούθησε τη σκηνή της δολοφονίας. Το συγκεκριμένο άτομο είδε τους εκτελεστές να κατεβαίνουν τον δρόμο και να κατευθύνονται προς την Μάνδρα. Ήδη έχει δώσει στις Αρχές μία αρχική κατάθεση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί ξανά στο ανθρωποκτονιών για επιπλέον στοιχεία.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σε προσωπικές κι επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου στρέφονται σε πρώτη φάση οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Χρήστου Γιαλιά.

Ερευνά μάλιστα, την πιθανότητα η εκτέλεση του επιχειρηματία να συνδέεται με μια άλλη τον Δεκέμβριο στο Παλαιό Φάληρο.

Επιπλέον, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών και εκτιμούν πως οι δράστες είχαν κάνει πρόβα το δρομολόγιό τους.

Επίσης, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει ένα μαύρο αυτοκίνητο όπου σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και χάθηκε από την περιοχή.

Είχε ρεπό ο σωματοφύλακάς του

Ο Χρήστος Γιαλιάς είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φρούριο με κάμερες ενώ είχε ακόμη και παρατηρητήριο. Μάλιστα, διέθετε και σωματοφύλακα που όμως το βράδυ της Τετάρτης δεν βρισκόταν μαζί του.

«Είχε συνοδεία όταν ήθελε να πάνε κάπου να πάρουν λεφτά να πληρωνόσουν τον κόσμο κτλ. Μόνο στις πληρωμές ήταν αυτό που πλήρωνε τους εργάτες ή όταν θα πήγαινε στην τράπεζα. Εργασιομανής, μια χαρά άνθρωπος ήταν», είπε συγγενής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο επιχειρηματίας είχε τέσσερις σωματοφύλακες. Μάλιστα, οι εκτελεστές πρέπει να γνώριζαν πως εκείνη την μέρα ο επιχειρηματία δεν θα είχε μαζί του την φρουρά του αλλά και πως θα πήγαινε στο συγκεκριμένο σπίτι και όχι στο δεύτερο που διαθέτει στο κέντρο της μάνδρας.