Σε έναν… πύργο στη Μάνδρα της Αττικής που διέθετε ακόμα και υπερυψωμένο φυλάκιο για σκοπιά έμενε ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες αφού πρώτα πυροβολήθηκε από καλάσνικοφ και έπειτα έβαλαν φωτιά στον ίδιο και στο αμάξι του.

Πέρα από το εμπόριο κρεάτων, ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας ασχολείτο και με εργολαβικούς εργαζόμενους. Ο Χρήστος Γιαλιάς σύμφωνα με το MEGA και το LIVE News είχε τουλάχιστον 4 φρουρούς που τον συνόδευαν με αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Είχε δίκτυο από κάμερες και μέσα στο σπίτι δεκάδες οθόνες που έβλεπαν τις καταγραφές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, ο επιχειρηματίας είχε φοβηθεί από επίθεση σε βάρος της πρώην γυναίκας του το 2018, για την οποία είχαν διατυπωθεί διάφορα σενάρια όμως αποδείχθηκε τελικά ότι επρόκειτο για απόπειρα ληστείας.

Ο Χρήστος Γιαλιάς φέρεται να είχε πολύχρονη αντιδικία με συνεταίρο του στην εταιρεία με τη διάθεση προσωπικού αλλά και στην εμπορία κρεάτων. Το ποσό για το οποίο οι δύο πρώην συνεταίροι αντιδίκησαν φτάνει τα 4 εκατ. ευρώ. Ο αντίδικός του υποστήριζε ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας του από την εταιρεία εξαιτίας θέματος υγείας ο Χρήστος Γιαλιάς αποκόμισε το συγκεκριμένο ποσό. Υπάρχουν μάλιστα και αναφορές για ένα επεισόδιο σε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο κλήθηκε η αστυνομία.

Παράλληλα ο Χρήστος Γιαλιάς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, είχε προσαχθεί παλιότερα για μια υπόθεση με όπλα. Τότε είχε υποστηρίξει ότι τα όπλα δεν ήταν δικά του αλλά των ανθρώπων της συνοδείας του. Η συνοδεία του φαίνεται ότι δεν ήταν αστυνομικοί αλλά ιδιώτες – κάποιοι εν των οποίων με ποινικό μητρώο- ενώ οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζουν στον λόγο για τον οποίο οι συγκεκριμένοι απουσίαζαν.