Δύο νέες περιπτώσεις βίας από συμμορίες ανηλίκων εντός γυμνασίου, σε νότια και βόρεια προάστεια, έχουν οδηγήσει ακόμα και σε συλλήψεις.

«Είναι μία ομάδα ατόμων που πειράζουν αδύναμα παιδιά, τα χτυπάνε, τα βρίζουν. Και εμένα. Με έχουν πιάσει από το λαιμό και με έχουν ρίξει κάτω. Δεν θέλω να πηγαίνω σχολείο και να φοβάμαι» συγκλονίζει μαθητής, θύμα bullying, μιλώντας στο Star.

Ο πατέρας του παιδιού περιγράφει την τρομοκρατία που ζει όχι μόνο ο γιος του, αλλά και άλλα παιδιά. «Ακόμα και στους δασκάλους έχουν πετάξει μπουκάλια. Καίνε χαρτιά μέσα στην τάξη… Είναι το πολύ εφτά άτομα. Βεβαίως χτυπάνε, είχε ένα περιστατικό και η αστυνομία τους πήρε με χειροπέδες» λέει.

«Με μπουνιές και κλωτσιές έστειλαν το παιδί μου στο νοσοκομείο»

Ομοίως, οι εικόνες ενός τραυματισμένου 15χρονου από άγριο ξυλοδαρμό σοκάρουν στην Αγία Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα, η επίθεση έγινε στην πλατεία της περιοχής, όπου ο νεαρός χτυπήθηκε με μανία.

«Κατεβαίνει μία παρέα από το λεωφορείο. Αφού τον ακινητοποίησε με κλωτσιές, τον έριξε κάτω, τον χτύπαγε με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι. Πήγαμε στο Παίδων κατευθείαν, το πρόβλημα του είναι στα μάτια, έχει χτυπηθεί στον κερατοειδή» λέει η μητέρα του θύματος από την Αγία Παρασκευή.

Η μητέρα του οφείλει ευγνωμοσύνη, όπως λέει χαρακτηριστικά, στον άνθρωπο που κατάφερε να γλιτώσει το παιδί της από τα χειρότερα. «Να βρούμε τον περαστικό που βοήθησε κι έσωσε το παιδί μου από τα χέρια του συνομήλικου του λέγοντας φτάνει. Σταμάτα. Αρκετά».