Φύλλο και φτερό, ώστε να εντοπίσουν την καραμπίνα που στέρησε τη ζωή από τον Μπάμπη, κάνουν την περιοχή του κάμπου Ευηνοχωρίου στο Μεσολόγγι οι Αρχές. Τα ερωτήματα αναφορικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του 31χρονου αυξάνονται με τον κατηγορούμενο κρεοπώλη να αφήνει να εννοηθεί ότι ο φίλος του έπεσε θύμα κυκλώματος αρχαιοκάπηλων. Την ίδια στιγμή στο σπίτι του θύματος βρέθηκε λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων αλλά και ένα τετράδιο που γράφει τα ονόματα και τα ποσά όσων του χρωστούσαν.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο Μπάμπης Κούτσικος εντοπίστηκε νεκρός. Εκεί, αρχαιοκάπηλοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί να σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία, για να βρουν αντικείμενα ή αρχαία νομίσματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν χρυσές λίρες.

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι

Τα ποινικά μέρη της υπόθεσης αφορούν στη δολοφονία του Μπάμπη αλλά και, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Ο κρεοπώλης έκανε λόγο για ένα τετράδιο στο οποίο ο Μπάμπης έγραφε τα ονόματα όσων δάνειζε με τα ποσά να ανέρχονται ακόμα και σε 60.000 ευρώ, ενώ το θύμα επισήμως ήταν εργάτης στην Ιταλία.

Δεύτερον, γίνεται λόγος για υπόθεση κρυμμένου θησαυρού, καθώς το θύμα είχε στο σπίτι του αντίστοιχο μηχάνημα ανίχνευσης κρυπτονομισμάτων. Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο: η αναζήτηση λογισμικού ανεύρεσης κρυπτονομισμάτων μέσω υπολογιστή.

Υπάρχουν 2-3 λογισμικά στην Ελλάδα. Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για πώληση μη υπαρκτών κρυπτονομισμάτων. Ο Μπάμπης, σύμφωνα με τον κρεοπώλη, συμμετείχε σε εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Από το ανακριτικό υλικό φαίνεται ότι εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι.

Ο κρεοπώλης, πάντως, στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο 30χρονος τα τελευταία δύο χρόνια αναζητούσε χαμένους θησαυρούς.

Τι είπε στην απολογία του ο 50χρονος

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που βρίσκεται στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς απείλησε να αυτοκτονήσει, στην απολογία του υποστήριξε πως πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη κρύβεται κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

«Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης

Και ο στρατός στις έρευνες

Στην αναζήτηση του φονικού όπλου και του κινητού μπήκε και ο στρατός με ομάδα ναρκαλιευτών και ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και η σορός θα δοθεί στην οικογένεια. Σήμερα στο Μεσολόγγι, η μητέρα, οι αδελφές και οι συγχωριανοί του θα συνοδεύσουν τον άτυχο Μπάμπη στην τελευταία του κατοικία.