Κάτι που δεν είχε ξανακάνει ποτέ, έκανε ο Μπάμπης λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνισή του από το Μεσολόγγι, όπως λέει η μητέρα του.

Το δέσιμο του 31χρονου με τη μητέρα του ήταν μεγάλο, κάτι που μαρτυρά και το μεγάλο τατουάζ που είχε στο χέρι του με το όνομα της. Κάθε πρωί με το που ξυπνούσε ήταν ο πρώτος άνθρωπος που καλούσε, κάτι που δεν έκανε το πρωί της 5ης Ιανουαρίου.

«Μόλις άνοιγε το φωτάκι στο Messenger θα με έπαιρνε ότι ξύπνησε. 10.30 άρχισα να τον παίρνω τηλέφωνο αφού δεν άνοιγε το φωτάκι. Έγραφε 10-13 ώρες (ότι ήταν ενεργός).

Λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση του, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ο Μπάμπης έκανε κάτι που δεν συνήθιζε. Για πρώτη φορά έδειξε στην μητέρα του μια λίστα γεμάτη ονόματα και μεγάλα ποσά.

«Πρωτοχρονιά δεν το έχει ξανακάνει αυτό μου έδειξε στο κινητό και μου λέει κοίτα πόσα μου χρωστάνε και εγώ να μην έχω λεφτά. Αυτό το κακό είχε. Φιλότιμο. Κι εσύ να του ζητούσες θα σου έδινε» λέει η μητέρα του, μιλώντας στο Mega.

«Επειδή γενικά ήμουν η μόνη που του έβαζα χέρι, ίσως ήξερε ότι θα του έλεγα τι κάνεις εκεί. Δεν θα το άφηνα όπως το άφησε η μάνα μου» είχε πει η αδελφή του στην εκπομπή Live News.

Η τελευταία φορά που τον είδαν

Η αδελφή του που ζει μόνιμα στην Γερμανία, είχε επιστρέψει κι εκείνη για να περάσουν οικογενειακά τις γιορτές. Όπως λέει, εκείνο το βράδυ της Πέμπτης ο Μπάμπης έφυγε ξαφνικά από το σπίτι.

«Όπου και να πήγαινε, μου έλεγε “θα πάω για κυνήγι, για καφέ” για να μην ανησυχώ. Εκείνη την ημέρα δεν μου είπε καν ότι θα βγει έξω. Εδώ ήταν το δωμάτιο όταν ερχόταν στο Μεσολόγγι. Έχει αφήσει τα ρούχα του όταν θα πήγαινε για κυνήγι. Έχει αφήσει το πορτοφόλι του με κάρτες, ταυτότητες και διαβατήρια» λέει η μητέρα του Μπάμπη.

Κι ενώ άφησε πίσω το πορτοφόλι του, ο Μπάμπης πήρε μαζί του το κυνηγετικό όπλο και μερικά φυσίγγια, σαν κάτι ή κάποιον να φοβόταν.

«Υποθέτω ότι επειδή έφταναν οι μέρες που είχε δώσει διορία για να πάρει τα λεφτά του πίσω, ίσως του είπαν πάμε να πάρεις λεφτά και πάρε το όπλο για προστασία» δήλωσε η αδελφή του.

«Δεν έχει τσακωθεί ποτέ. Και δίκιο να είχε δεν θα ξεκινούσε καβγά. Θα έσκυβε το κεφάλι και θα έφευγε» προσθέτει.

Τι έκρυβε το τετράδιο του Μπάμπη με τα χρωστούμενα

Στο μικρόσκοπιο των Αρχών έχει μπει, σύμφωνα με το Live News, και ένα τετράδιο του Μπάμπη, γεμάτο ονόματα ανθρώπων που φέρεται να τους είχε δανείσει υπέρογκα ποσά.

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» είπε στο Mega ότι ενδέχεται τα χρήματα που δάνειζε ο 31χρονος να μην ήταν όλα του ίδιου, αλλά αυτό βρίσκεται προς εξέταση.

Στο τετράδιο αυτό υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα με ποσά δίπλα τους ενώ κάποια είναι διαγραμμένα γιατί τα χρήματα είχαν επιστραφεί.

Μέσα στα ονόματα υπάρχουν φίλοι ή γνωστοί του Μπάμπη που κατά το παρελθόν έχει προκύψει πως είχαν εμπλοκή σε ιστορίες χρυσοθηρίας.

Ο Μπάμπης είχε βάλει προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων και ο κρεοπώλης επειδή δεν τα είχε, του έκανε κάποια δελεαστική προσφορά άλλου τύπου, ωστόσο ο Μπάμπης ήταν δύσπιστος και γι’ αυτό έκανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τις λίρες. Και γι’ αυτό πήρε και την καραμπίνα μαζί του.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος δύο από τα τέσσερα ονόματα που περιλαμβάνονται στο τετράδιο εξετάζονται εξονυχιστικά.