Έξι μήνες φυλάκιση και 1.000 ευρώ πρόστιμο ήταν η τιμωρία που επέβαλε το δικαστήριο σε ιδιώτη, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος γιατί κακοποίησε ένα κουτάβι στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του. Αντί της δικής του μαρτυρίας κατέθεσε η αδερφή του, η οποία υποστήριξε πως όταν ο κατηγορούμενος βρήκε το σκυλάκι το πήγε στον κτηνίατρο και του έδωσε αγωγή.

Ωστόσο, άλλη μάρτυρας κατέθεσε πως το κακοποιημένο σκυλάκι (ο Μανόλο) ούρλιαζε και έσωσε μόνο του τον εαυτό του. Ο κατηγορούμενος, μέσω του δικηγόρου του, άσκησε έφεση ευελπιστώντας ότι μπορεί να έχει διαφορετική ποινική μεταχείριση όταν κριθεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 16/1/2011 έξω από το σπίτι του δράστη. Όσο για το Μανόλο, όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα του, τότε θα αναζητηθεί γι’ αυτόν και μία «ανάδοχη οικογένεια».

Πηγή: adespoto.gr