Για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών αλλά και απείθεια συνελήφθη το πρωί της Κυριακής ένας 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος διαχειρίζονταν μέχρι πρόσφατα νυχτερινά μαγαζιά σε Αθήνα και Μύκονο.

Για τη σύλληψή του έγινε καταδίωξη από περιπολικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, με τη συνδρομή περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με το MEGA και το LIVE News, το 2005, ο επιχειρηματίας είχε απασχολήσει τις Αρχές όταν έγινε έφοδος της αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών στο κατάστημά του. Το 2012 δέχθηκε δολοφονική επίθεση από έναν Σέρβο στο κατάστημά του στη Μύκονο.

Από την πλευρά του, το οικογενειακό περιβάλλον του 73χρονου επιχειρηματία αρνείται μεγάλο μέρος της είδησης που ακολούθησε τη σύλληψή του. «Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία είτε θα τον καταδικάσει είτε όχι. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία. Δεν ισχύουν αυτά που λένε. Εκεί όπου βρίσκεται η κατοικία του δεν υπάρχει καν τραμ ώστε να περάσει πάνω από τις ράγες. Ο 73χρονος πέρασε από την Αττική Οδό και όχι μέσα στην Αθήνα. Δεν πέρασε από την Κηφισίας. Το αλκοόλ ήταν κάτω από τα όρια. Δεν πίνει. Ο συγκεκριμένος έχει πρόβλημα με την καρδιά του, παίρνει χάπι και δεν καταναλώνει αλκοόλ. Αυτά που λέγονται δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Το χρονικό

Ο ηλικιωμένος οδηγός φέρεται να εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημά του, ωστόσο ο 73χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησής του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα η πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός, αφού διήλθε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του διά βίου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.