Συνελήφθη από το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ένας από τους Αλβανούς δράστες της επίθεσης με πυροβολισμούς εναντίον των 3 Κρητικών στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου.O 33χρονος συνεπιβάτης του ανθρακί τζιπ, φέρεται να έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Την υπερασπιστική γραμμή του 33χρονου πελάτη της για την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι εξέθεσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Σταματία Μάρκου, λέγοντας ότι δεν αποδέχεται την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, ενώ διαχώρισε τη θέση του πελάτη της από τον άνδρα που αναζητείται ως ο «πιστολέρο».

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος» υποστήριξε η κα Μάρκου στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο η κα Μάρκου προσπάθησε να αιτιολογήσει γιατί ο εντολέας της κατέβηκε από το τζιπ και χαστούκισε ένα από τα θύματα της επίθεσης, λίγο πριν πέσουν οι πυροβολισμοί στο Γκάζι.

«Το χαστούκι πράγματι το έριξε. Ήταν όμως από αντίδραση, διότι προηγουμένως είχε δεχθεί μία υβριστική πράξη από κάποιον εκ των παρευρισκομένων στο σημείο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο υλικό που υπάρχει από τις κάμερες» ανέφερε η κα Μάρκου.

Τι ισχυρίζεται ο 33χρονος που συνελήφθη για την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι

Και όπως συμπλήρωσε η συνήγορος του 33χρονου το περιστατικό έγινε γιατί ο πελάτης της, εντός του οχήματος, ήταν δίπλα ακριβώς στο πεζοδρόμιο που ήταν η παρέα των Κρητικών.

«Εκτοξεύθηκε μία ποσότητα νερού από την κίνηση του οχήματος πλησίον τους. Εκεί λοιπόν ήταν ανοιχτά τα τζάμια του αυτοκινήτου, τον εξύβρισε και πέταξε ένα μπουκάλι νερό πάνω στον οδηγό. Ο οδηγός θύμωσε. Έτσι αποφάσισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο», ισχυρίστηκε η συνήγορος του 33χρονου που συνελήφθη χθες. Όπως είπε ο εντολέας της δεν είχε σκοπό αρχικά να κατέβεικαι να εξέλθει από το αυτοκίνητο αλλά το έκανε επειδή όμως γνώριζε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εξήλθε απλά για να μεσολαβήσει, για να μην εκτραπούν οι μεταξύ τους λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Η ίδια αρνείται ότι ο εντολέας της χειροδίκησε πρώτος με κάποιον από την παρέα των Κρητικών υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε μετά από έντονη συνομιλία που είχε ως αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να φτύσει στο πρόσωπο τον εντολέα της. Ερωτειθήσα εάν ο εντολέας της έχει ποινικό μητρώο η δικηγόρος του τόνισε ότι στην προκειμένη στιγμή δεν διώκονταν ενώ δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών κάθε μήνα σε αστυνομικό μήνα. «Έχει εμπλακεί γιατί ήταν εργαζόμενος σε συγκεκριμένη επιχείρηση όπου εντοπίστηκε ένα κλεμμένο όχημα να είχε μετακινηθεί για επισκευή», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, υποστήριξε ότι η αντιπαράθεση που οδήγησε στους πυροβολισμούς στο κεφάλι των τριών ανδρών οφείλεται γιατί η παρέα των δραστών ήθελε να κάνει τσαμπουκά.