«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σε ένα πολυτελές τζιπ, αργά το βράδυ του Σαββάτου (21/10) στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας. Αρχικά, οι πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκριναν ύποπτες τις κινήσεις του οχήματος και έκανα σήμα στον οδηγό να σταματήσει.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, επιβάτες ήταν ένας 36χρονος κι ένας 37χρονος (σ.σ. αμφότεροι υπήκοοι Αλβανίας) οι οποίοι υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος, στο τσαντάκι μέσης που έφερε, είχε ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 7 φυσίγγια και «ξυσμένο» τον σειριακό αριθμό. Επίσης, σε ειδική κρύπτη πίσω από τη θέση του συνοδηγού, βρέθηκε και δεύτερο πιστόλι με 13 φυσίγγια στο γεμιστήρα του, σουγιάς και ανιχνευτής εντοπισμού γεωγραφικής θέσης. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 2.040 ευρώ, 100 δολάρια ΗΠΑ και 100 Ντίρχαμ Μαρόκου.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οδήγησαν τους δύο άνδρες στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου επιλήφθηκε προανακριτικά των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους προέκυψε ότι ο 37χρονος τελούσε υπό περιοριστικούς όρους ένεκα σύλληψης του για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.