Περισσότεροι από τρεις μήνες έχουν περάσει από την 7η Αυγούστου, ημέρα της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, στη Νέα Φιλαδέλφεια και σύμφωνα με κροατική ιστοσελίδα, στα μαχαίρια που βρήκε η ελληνική αστυνομία μετά την καταδρομική επίθεση δεν ανιχνεύθηκαν αποτυπώματα ή ίχνη DNA των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έχουν συλληφθεί για την καταδρομική επίθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής ιστοσελίδας 24sata.hr φέρεται να μην βρέθηκαν στοιχεία που να συνδέουν κάποιους από τους 102 Κροάτες που έχουν προφυλακιστεί με τα μαχαίρια που έχει συλλέξει η αστυνομία ως τα όπλα του φόνου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε κανένα από τα δύο μαχαίρια δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα που να ανήκουν στους Κροάτες, ενώ στα βίντεο που εξετάστηκαν δεν φαίνεται να φορούν γάντια.

Τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA, που συνέλεξαν οι ελληνικές αρχές στην υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, βρίσκονται στα χέρια των δικηγόρων υπεράσπισης.

«Το μαχαίρι με το οποίο

Παράλληλα, εξετάστηκε το DNA που βρέθηκε, σε άδεια μπουκάλια, σε δυο μαχαίρια με λεπίδες οκτώ και εννέα εκατοστών, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε με κανένα από τους συλληφθέντες. Πάντως, «το μαχαίρι με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσούρης δεν έχει εντοπιστεί ακόμα», υπογραμμίζει το ρεπορτάζ. Δεν αποκλείεται όπως σημειώνει η ίδια πηγή, ο δολοφόνος να διέφυγε από τη χώρα μετά τα επεισόδια.

Επιπλέον, η κροατική ιστοσελίδα σημειώνει πως όλοι οι προφυλακισμένοι Κροάτες οπαδοί είναι καλά στην υγεία τους και πως δεν έχουν δεχτεί απειλές για τη ζωή τους, παρά το γεγονός ότι οπαδοί της ΑΕΚ τους προειδοποιούσαν ότι «θα τους κάνουν τη ζωή τους κόλαση».

Το ρεπορτάζ καταλήγει, πως ολόκληρη η έρευνα βασίζεται σε βίντεο που δείχνουν τον Μιχάλη Κατσούρη, όμως σε κανένα από αυτά δεν φαίνεται ο δράστης της δολοφονίας του, ενώ δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ότι κάποιος από τους Κροάτες οπαδούς είχαν μαχαίρι. Ωστόσο, οι Κροάτες μπορεί να δικαστούν για άλλα αδικήματα, όπως είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με την ποινή να φτάνει τα 15 χρόνια φυλάκισης.