Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως από το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, όταν ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς δημοσιοποιήθηκαν οι διάλογοι του καπετάνιου με τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon μέσω της ενδοεπικοιωνίας.

Στους διαλόγους λίγο μετά την πτώση του 36χρονου στη θάλασσα, που δημοσίευσε το cretalive ακούγεται ο πλοίαρχος να ρωτάει τα μέλη του πληρώματος τι έχει συμβεί στον καταπέλτη και μόλις ενημερώνεται ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα φωνάζει «ρε, πάτε καλά;».

Ο καπετάνιος που  βρίσκεται στη διαδικασία του απόπλου, ξαφνικά ακούγεται να ρωτάει «Τι έγινε;».

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα  αρχίζει να φωνάζει εκνευρισμένος: «Πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;».

Στην συνέχεια ακούγεται να λέει: «Αργά. Αργά».

Κάποιος του λέει κάτι μέσω ενδοεπικοινωνίας και ο πλοίαρχος απαντά: «Το βλέπω, το είδα».

Αμέσως μετά δίνει οδηγία: «Πολύ αργά», ζητά να καλέσουν το Traffic στο κανάλι VHF 13  και στην συνέχεια ακούγεται να ρωτάει: «Έλα τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;».

Ακούγεται στο βάθος μία φωνή να του λέει ότι κάποιος έπεσε στη θάλασσα και ο καπετάνιος ρωτάει: «Ποιος έπεσε στη θάλασσα;».

Σε άλλο σημείο, ο πλοίαρχος ακούγεται να λέει: «Επιπλέει-επιπλέει» και μέλος του πληρώματος απαντά: «Επιπλέει στον ντόκο που φύγαμε εμείς». Και τότε ο πλοίαρχος ρωτά τον ύπαρχο: «Ρε Μ. πώς έπεσε;»

Από την ενδοσυνεννόηση του απαντούν: «Πήγε να ανέβει» και ο πλοίαρχος: «Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα; Τι έγινε;».

Από τις αποσπασματικές αυτές συνομιλίες διαφαίνεται ότι ο καπετάνιος αιφνιδιάζεται με κάτι που βλέπει και στην συνέχεια ρωτάει να μάθει τι έχει συμβεί και ποιος είναι αυτός που έπεσε στη θάλασσα, όπως τον ενημερώνουν μέσω VHF.

Ακούστε το ηχητικό: