Έντονες διαφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, προέκυψαν για τα πρόσωπα που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος ήθελε, όπως και την προηγούμενη φορά, να μπει στο κυβερνητικό σχήμα ο Νίκος Νικολόπουλος, κάτι που αρνήθηκε πάλι ο πρωθυπουργός εξαιτίας των ομοφοβικών δηλώσεων που έχει κάνει στο παρελθόν. Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος, πήγε χθες στην Κουμουνδούρου, αλλά δεν κατάφερε να πείσει και έμεινε εκτός κυβέρνησης.

Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυσε για τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος μπήκε στην κυβέρνηση, αν και έχει δημοσιεύσει ορισμένα προσβλητικά μηνύματα, ενώ στο δημοψήφισμα παρουσίαζε στο facebook την είσοδο του κολαστηρίου του Άουσβιτς, με επιγραφή «Μένουμε Ευρώπη».

Κόντρα υπήρξε και για τον κ. Τέρενς Κουίκ, στον οποίο ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ζήτησε να ανατεθεί το χαρτοφυλάκιο της Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθούν υπό τον έλεγχο στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε να παραμείνει υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, κάτι που δεν δέχθηκε ο πρωθυπουργός ενώ πληροφορίες της Καθημερινής λένε υπήρξε διερεύνηση, αρχικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία από τον κ. Καμμένο, των προθέσεων του πρ. βουλευτή της Ν.Δ. Ευριπίδη Στυλιανίδη να αναλάβει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κάτι που το «γαλάζιο» στέλεχος απέρριψε.