Πέντε πρόσωπα από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων βρίσκονται στη νέα κυβέρνηση, ενώ στον ανασχηματισμό του Ιουλίου έξι άτομα από το κόμμα των ΑΝΕΛ είχαν επιλεχθεί για να στελεχώσουν την κυβέρνηση.

Η Έλενα Κουντουρά παραμένει αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπως μετονομάστηκε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένει υπουργός ο Πάνος Καμμένος, ενώ ο Δημήτρης Καμμένος παίρνει τη θέση του υφυπουργού στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ παραμένει ο Τέρενς Κουίκ, όπως και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στη θέση της υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας Θράκης. Το μόνο νέο πρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε κυβερνητικό σχήμα είναι ο Δημήτρης Καμμένος.

Σημειώνεται πως στον ανασχηματισμό του Ιουλίου στην κυβέρνηση ήταν και ο  Παναγιώτης Σγουρίδης από τους ΑΝΕΛ στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Παύλος Χαϊκαλης.