Με επισκέψεις, επαφές και συναντήσεις στο Ηράκλειο, συνέχισε σήμερα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου την περιοδεία της στην Κρήτη. Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον κόσμο να εμπιστευτεί την Πλεύση Ελευθερίας και να δώσει όπως τόνισε ισχυρή εντολή αντιπολίτευσης.

«Ζητάμε από τον κόσμο να μας εμπιστευθεί, να μας ψηφίσει, να μας δώσει ισχυρή εντολή αντιπολίτευσης και μακάρι αφού μας δει στη Βουλή και δει τι μπορούμε να κάνουμε, στη συνέχεια να μας εμπιστευθεί ακόμη περισσότερο», ανέφερε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας που επανέλαβε ότι η πρόταση που κάνουν είναι μια πρόταση εντελώς διαφορετική, από τις προτάσεις και την τοποθέτηση των άλλων κομμάτων.

«Εμείς δεν πάμε να κοροϊδέψουμε όπως οι άλλοι. Δεν πάμε να τάξουμε εκείνα τα οποία μια ζωή κάποιοι τάζουν και δεν τα υλοποιούν. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι η μοναδική δύναμη η οποία υπόσχεται και εγγυάται ότι θα πραγματοποιήσει αληθινή αντιπολίτευση», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σε ό,τι αφορά τον τρόπο για να γίνει αυτό, εξήγησε ότι είναι μέσα από «αυτό το οποίο ονομάζουμε αντιπολίτευση υπεράσπισης, αυτό το οποίο δηλαδή αντικατοπτρίζει και περιέχει όλα εκείνα τα οποία θα κάνουμε στη Βουλή, προκειμένου να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες, προκειμένου να τους δώσουμε φωνή, προκειμένου να δώσουμε ζωή στη Βουλή και προκειμένου τελικά να φέρουμε την κοινωνία μέσα στη Βουλή», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Ηράκλειο Κρήτης

«Θέλω να εγγυηθώ στους πολίτες και της Κρήτης και όλης της Ελλάδας, ότι η Πλεύση Ελευθερίας μέσα στη Βουλή, θα είναι η σθεναρή αντιπολίτευση, η ζωντανή αντιπολίτευση, αυτή η αντιπολίτευση που δεν υπήρξε ποτέ προηγουμένως στην Ελλάδα, η αντιπολίτευση από μία σθεναρή, στιβαρή, αδιαπέραστη, ακλόνητη, ανιδιοτελή και εργατική κοινοβουλευτική ομάδα», συμπλήρωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ηράκλειο. Επιπρόσθετα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι δεσμεύεται «για δύο πολύ πρωτότυπες μορφές αντιπολίτευσης» όπως τόνισε. Την «αντιπολίτευση υπεράσπισης» και την «ψηφιακή αντιπολίτευση» με ταυτόχρονη γραμμή επικοινωνίας των πολιτών, ενώ όπως επισήμανε, εκτός από τις παρεμβάσεις στα νομοσχέδια «θα κάνουμε και προτάσεις νόμων» και επιπλέον «θα ενεργοποιήσουμε εκείνες τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες που φέρνουν την κοινωνία και τους πολίτες στο επίκεντρο».

«Η μία διαδικασία είναι η διαδικασία των αναφορών. Με αυτή τη διαδικασία κάθε πολίτης από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού και οι Έλληνες της διασποράς, μπορούν να απευθύνονται αμέσως στον πρόεδρο της Βουλής με αναφορές. Οι αναφορές μπορούν να περιέχουν προβλήματα, στοιχεία, καταγγελίες και είναι η άμεση σύνδεση της Βουλής με την κοινωνία. Εμείς αυτή τη διαδικασία θα την ενεργοποιήσουμε πάρα πολύ δυναμικά και ταυτόχρονα θα ενεργοποιήσουμε μια άλλη διαδικασία πάρα πολύ σημαντική, που είναι η διαδικασία της ακρόασης φορέων», ανέφερε ο κυρία Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι μέσω αυτής «έχουμε σκοπό να ζητάμε για κάθε νομοσχέδιο να γίνει κανόνας η πρόσκληση των φορέων».

Επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Ηράκλειο Κρήτης

«Εμείς το πεδίο μάχης που λέγεται Βουλή, το πεδίο μάχης που λέγεται Κοινοβούλιο δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε, αλλά θα είμαστε παρόντες και παρούσες με μία κοινοβουλευτική ομάδα ενεργή. Θα προσκαλούμε τους πολίτες μέσα στη Βουλή κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι παραδοσιακά τα κόμματα και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, δεν θέλουν να τους ενοχλούν οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μετά το Ηράκλειο θα έχει επαφές στο Λασίθι.

Σε ό,τι αφορά τον στόχο των εκλογών και στην Κρήτη, όπως είπε «αυτός ετέθη το βράδυ των πρώτων εκλογών. Είπα, πάμε για να διπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας. Εδώ στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, έχουμε και υψηλότερο στόχο από το να διπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας και νομίζω με βάση την αγάπη που μας εκφράζουν οι πολίτες και τον τρόπο με τον οποίο ακουμπάνε σε αυτή την προοπτική της Πλεύσης Ελευθερίας νομίζω ότι τον στόχο μας αυτό έχουμε πάρα πολύ καλές προοπτικές να τον επιτύχουμε» κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.