Περιοδεία στη Γλυφάδα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν η πρώτη συγκέντρωση μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Ειδικά για τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ακούω για 1η και 2η κάλπη. Μια είναι η εκλογή τον Μάιο, ψηφίζουμε στις 21 για την Ελλάδα που μας αξίζει. Για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Και πρόσθεσε: «Άλλοι να δώσουν εξηγήσεις για το πως αντιλαμβάνονται την προοδευτική διακυβέρνηση, την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη. Οφείλουν να εξηγήσουν με ποιους θα συνεργαστούν. Στη ΔΕΘ είχα μιλήσει για κυβερνήσεις από τερατογένεση και κυβέρνηση ηττημένων  από Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Για να κλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό, όλοι στην κάλπη και μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους και τους απογοητευμένους τόνισε: «Δεν μιλάμε με υποσχέσεις τώρα αλλά με αποτελέσματα. Εκεί που αστοχήσαμε πρώτος εγώ αναγνώρισα την ευθύνη. Δεν κρύφτηκα ποτέ και πουθενά».

Και συμπλήρωσε: «Με σκληρή δουλειά και με ήσυχη τη συνείδησή μας θέτουμε το έργο μας στον ελληνικό λαό που θα κρίνει και θα συγκρίνει και θα εμπιστευτεί τη μόνη δύναμη που εγγυάται σταθερότητα».

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση αλλά σημείωσε: «Κρατήσαμε το τιμόνι της χώρας σταθερό».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα μεταξύ άλλων ότι «Παρά τις κρίσεις είμαστε συνεπείς σε όλες τις δεσμεύσεις μας και ας τολμήσει κάποιος να το αμφισβητήσει από την αντιπολίτευση.

Σας είπαμε ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, αυτούς με τους οποίους σας τσάκισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35% και όχι κατά  30% που ήταν η αρχική μας δέσμευση».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στον φράχτη στον Έβρο είπε ότι σήμερα τα σύνορα της χώρας μας είναι ασφαλή και ανακοίνωσε ότι μεθαύριο θα πάει στον Έβρο να υπογράψει την επέκταση του φράχτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις τρεις δεσμεύσεις του για την επόμενη 4ετια που θα είναι η σύγκρουση με το βαθύ κράτος, καλύτεροι μισθοί και ενίσχυση του τομέα της υγείας.

«Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας και αυτό είναι μια κεντρική δέσμευση για την επόμενη 4ετια», τόνισε.

Για την οικονομία αναφέρθηκε στην σημερινή έξοδο στις αγορές λέγοντας ότι δανειστήκαμε με spread στο 1/4 από αυτό που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι εντός του 2023 θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα.