Η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε στον Γιάννη Οικονόμου για την πιθανότητα να διεξαχθεί debate ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως πρέπει να διεξαχθεί, αντί να υπάρχει «ανοιχτό ενδεχόμενο».

«Αντί ο κ. Οικονόμου να μιλά αόριστα για “ανοιχτό ενδεχόμενο” ενός debate μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, να ορίσει σήμερα κιόλας ημερομηνία. Και για εκλογές και για debate», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διότι», σχολίασε πως «και το 2019 “ανοιχτό ενδεχόμενο” άφηνε και πήγαμε σε εκλογές με τον ίδιο κρυπτόμενο».

Σημειώνεται, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει για το θέμα της τηλεμαχίας πως «κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ένα από τα ζητούμενα διαβούλευσης των κομμάτων είναι και ο πολιτικός διάλογος, η τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως και ανάμεσα στους αρχηγούς των δυο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις και θα γίνει και τώρα. Είχαμε την δυνατότητα και την ευκαιρία κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας να δουν οι Έλληνες πολίτες αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είχαμε ξαναδεί».