Κατά των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνου Σκουρλέτη, που δήλωσε πως δεν θα είχε αντίρρηση να σχηματίσει κυβέρνηση το κόμμα του ακόμη κι αν έρθει δεύτερο στις εθνικές εκλογές 2023, στρέφεται το γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα από την Πειραιώς εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Ούτε 24 ώρες αφότου ο κ. Τσίπρας απέκλεισε εκ νέου το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, ο κ. Σκουρλέτης σε άλλη γραμμή δηλώνει ότι αν βγαίνουν οι συσχετισμοί μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος. Δηλαδή, ένα σχήμα με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βαρουφάκη, ΚΚΕ. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρόγραμμα έχει, ούτε πρόταση διακυβέρνησης».

Και καταλήγει: «Υπάρχει κάτι, πάντως, στο οποίο συμφωνούν στην Κουμουνδούρου: η σταθερή ανάγκη τους για την καρέκλα».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σκουρλέτης, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του Action24 δήλωσε πως το κόμμα του κινείται με τροχιά πρωτιάς, ωστόσο «προσωπική μου άποψη είναι, και αυτό εισηγούμαι και στο κόμμα μου, πως εάν οι συσχετισμοί είναι τέτοιοι και το επιτρέψουνε, ναι, εάν υπάρχει το άθροισμα εδρών (σε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με άλλα κόμματα που θα έχουν μπει στη Βουλή), θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση, και σε αυτό νομίζω δεν θα είχε κανείς αντίρρηση. Και με αυτή την έννοια, προφανώς όποιος συγκροτεί κυβέρνηση είναι ο νικητής»