Μητσοτάκης: Ο λαός να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του “ναι” στην Ευρώπη

«Θα κριθεί το μέλλον των παιδιών μας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
12:12
01/07/2015
Μητσοτάκης: Ο λαός να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του "ναι" στην Ευρώπη
14
loading

Παρέμβαση ενόψει του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο δημοψήφισμα, ο ελληνικός λαός δεν καλείται να κρίνει κάποια τελική συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά στην ουσία να αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.

«Έτσι ερμηνεύει την ψήφο του η Ευρώπη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας η χώρα θα καταστραφεί ολοκληρωτικά οικονομικά μέσα σε μερικές εβδομάδες. Έτσι πρέπει να την ερμηνεύσει και ο ίδιος ο ελληνικός λαός» αναφέρει. Παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό, άμεσα, σήμερα, να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρώπη «μετά τη δραματική χθεσινή ημέρα, κατά την οποία μπήκαμε και τυπικά σε φάση άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, προσθέτει: «Ο λαός πρέπει να δώσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο δεν νομίζω ότι θα αναβληθεί ή θα ματαιωθεί, ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του "ΝΑΙ" στην Ευρώπη και στο ευρώ. Γι αυτό και καλώ όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες Έλληνες να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Όχι μόνο όσους ανήκουν ή ψήφισαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Καλώ και τους παλιούς νεοδημοκράτες αγωνιστές, όπου κι αν βρίσκονται εξοργισμένοι από όσα συνέβησαν, στους ΑΝΕΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στη Χρυσή Αυγή, να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Δεν πάψατε να είστε αυτοί ήσασταν. Πατριώτες που νοιάζεστε για την τύχη της Ελλάδας».

«Σας τα λέω αυτά από την απόσταση των 97 χρόνων» συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός και επισημαίνει: «Στη μακρά και γεμάτη ζωή την οποία αξιώθηκα, έζησα ανείπωτες τραγωδίες του Ελληνισμού και μεγάλα άλματα προς τα εμπρός. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτικά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών».

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού

«Ο Αλέξης Τσίπρας, πιεζόμενος από τους δανειστές από τη μία πλευρά και το κόμμα από την άλλη, δίστασε να κλείσει συμφωνία, λιποψύχησε και τελικά έριξε τις δικές της ευθύνες στο λαό. Το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο η κυβέρνηση εξήγγειλε σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, είναι νομικά άκυρο. Αφορά ένα ασαφές ερώτημα που δεν ήταν ούτως ή άλλως η τελική πρόταση και σήμερα δεν υπάρχει καν στο τραπέζι. Αποδείχθηκε ότι ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει για ένα απλό έγγραφο εργασίας, ένα non paper. Αποδείχθηκε ότι η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν ακόμα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε το δημοψήφισμα, χωρίς να ενημερώσει ούτε τους εταίρους, ούτε καν τη δική του διαπραγματευτική ομάδα. Συνεπώς ο ελληνικός λαός δεν καλείται να κρίνει κάποια τελική συμφωνία με την Ευρώπη. Καλείται στην ουσία να αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Έτσι ερμηνεύει την ψήφο του η Ευρώπη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας η χώρα θα καταστραφεί ολοκληρωτικά οικονομικά μέσα σε μερικές εβδομάδες. Έτσι πρέπει να την ερμηνεύσει και ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Όσοι, στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη στήριξαν ελπίδες στον Αλέξη Τσίπρα απογοητεύτηκαν οικτρά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να ελέγξει ούτε το κόμμα του, ούτε την κυβέρνησή του. Ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος πράγματα ανέφικτα και άρχισε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση, η οποία στοίχισε ακριβά στον τόπο, χωρίς να καταλήξει σε τελικό αποτέλεσμα. Το επιχείρημά του ότι είναι δεσμευμένος έναντι του λαού, στον οποίο είχε δώσει ψεύτικες και ανέφικτες υποσχέσεις, είναι αδύνατο. Οι δεσμεύσεις του αφορούν τον ίδιο. Δεν δέσμευαν όμως τους άλλους δεκαοκτώ λαούς και τα 18 κοινοβούλια, από τα οποία ζήτησε δανεικά για να τις εκπληρώσει. Όταν η διαδρομή έφτασε στο τέρμα, παρά το γεγονός ότι είχε πετύχει και κάποια θετικά βήματα (κι ήταν σαφές ότι θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα), δείλιασε και έσπρωξε την Ελλάδα στην περιπέτεια της χρεοκοπίας.

Η χώρα μας μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου κυβερνάται από μια καθόλα νόμιμη κυβέρνηση, η οποία όμως εκπροσωπεί λίγο πάνω από το 1/3 του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση με αυτή τη νομιμοποίηση, να οδηγεί τη χώρα στα βράχια. Γιατί αν επικρατήσει το όχι, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον δρόμο που προδιαγράφει το κλείσιμο των τραπεζών και η τεράστια οικονομική και κοινωνική ανωμαλία που ξεκίνησε χθες. Η χώρα θα φύγει υποχρεωτικά, από μόνη της, από το ευρώ και κατ' επέκταση από την Ευρώπη. Είναι πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι το θέτουν τόσο καθαρά.

Αν τώρα επικρατήσει το ναι, η υποχρέωση του κ. Τσίπρα είναι να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για να υπάρξει μια συμφωνία και η χώρα να αρχίσει να επιστρέφει στοιχειωδώς στην ομαλότητα. Αν αρνηθεί να το κάνει τότε αναγκαστικά ο λαός θα δώσει και πάλι τη λύση. Στην περίπτωση αυτή όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να δώσουν μαζί τον αγώνα. Οφείλουμε να το πετύχουμε αυτό οι φιλοευρωπαϊστές όποια πολιτική προέλευση κι αν έχουμε. Κι εμείς οι κεντροδεξιοί και οι κεντροαριστεροί και οι ανένταχτες δυνάμεις και οι συντηρητικοί πολίτες.

Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες έχουν μεγάλη ευθύνη για όλα όσα έχουν συμβεί. Τόσο για τις κρατικές σπατάλες και το δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, όσο και για το γεγονός ότι όταν ήρθε η κρίση δεν επιδίωξαν την εθνική συναίνεση και συνέχισαν επί πολύ τις κομματικές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα η Ελλάδα αντί να βγει από τα μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, να μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση.

Μετά τη δραματική χθεσινή ημέρα, κατά την οποία μπήκαμε και τυπικά σε φάση άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος, είναι απόλυτη ανάγκη ο κ. Τσίπρας, άμεσα, σήμερα να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρώπη. Αν δεν το κάνει ο ίδιος, ο λαός πρέπει να στείλει στο δημοψήφισμα της Κυριακής ένα καθαρό μήνυμα ότι θέλει μια συμφωνία.

Μόνη σωτηρία σήμερα είναι, την Κυριακή να ψηφιστεί μαζικά το ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Γι' αυτό και καλώ όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες Έλληνες να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Όχι μόνο όσους ανήκουν ή ψήφισαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Καλώ και τους παλιούς νεοδημοκράτες αγωνιστές, όπου κι αν βρίσκονται, εξοργισμένοι από όσα συνέβησαν, στους ΑΝΕΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην Χρυσή Αυγή, να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Δεν πάψατε να είστε αυτοί ήσασταν. Πατριώτες που νοιάζεστε για την τύχη της Ελλάδας.

Σας τα λέω αυτά από την απόσταση των 97 χρόνων. Στη μακρά και γεμάτη ζωή την οποία αξιώθηκα, έζησα ανείπωτες τραγωδίες του Ελληνισμού και μεγάλα άλματα προς τα εμπρός. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτικά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar alex799

  Κωσταντίνος Μητσοτάκης ή αλλίως Μπεν Σαλομ!

 2. avatar Σατανάς

  Αν αφήνατε το Μητσοτάκη να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές το 91 σήμερα δε θα μασταν εδώ... Αλλά μου βγάζατε πεζοδρόμιο και δημόσιο συνδικαλισμό και εκθειάζατε τους σταμουλοκολάδες.
  Λουστείτε τα τώρα αριστερόφρονες.

 3. avatar ΘΑΝΟΣ

  ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ!!!!!!

 4. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Μιλάει ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην προδοσία του 52% των Ελλήνων, ρίχνοντας την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου. Τι άλλο???!!!!! Τι άλλο????

  1. avatar Σατανάς

   Με ποιον συνασπίστηκε ο Μητσοτάκης τότε Πολίτα? Με την..ακροδεξιά μήπως?
   Ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε κυβέρνηση ΤΗΣ Αριστεράς με ΤΗ Δεξιά (όχι το σημερινό σούργελο με τους ΑΝΕΛ) έχοντας ήδη γλύτωσει την Κρήτη από τον εμφύλιο... Τυχαίο?
   Κατηγόρησε τώρα εσύ γιατί έριξε την κυβέρνηση του Ανδρίκου που είχε ήδη αρχίσει να τα χάνει και έχτιζε ροζ βίλες με πάμπερς.
   Ο μητσοτάκης μπορεί ενδεχόμενα να ήταν διαπλεκόμενος, αλλά ήταν ΣΟΒΑΡΟΣ, ΚΑΛΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ και ΕΝΩΤΙΚΟΣ. Και σε περιόδους δύσκολες, καλό θα ταν να τον ακούμε το γέρο.

   1. avatar megaloagroths

    ουτε μυτη δεν ανοιξε στην κρητη με στον εμφυλιο με την υπογραφη μητσοτακη
    υπαρχει το εγγραφο με την υπογραφη στο μουσειο

 5. avatar Nick

  δε περίμενα να δω την μέρα που θα εκθειαζόταν ο μητσοτάκης... μας περιμένουν δύσκολοι καιροί με τα βούρλα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. και μη ξεχνιόμαστε,τα παιδιά του μια χαρά ήταν και θα είναι,πιο λαϊκιστής πεθαίνεις

 6. avatar M.L Gore

  Για αυτό λοιπόν , την Κυριακή όλοι ....μένουμε Καρπάθια ! ! ! ! Μου χα χα χαχ χαχαχαχαααααααα ! ! !

 7. avatar megaloagroths

  πιστευει κανεις ότι θα είμασταν εδώ με πρωθυπουργο μητσοτακη?θα ειχε υπουργο οικονομιας να περιφερεται στις συνεδριασεις σαν κλοουν?

  1. avatar Greytemples

   Οχι βεβαια. Ο Μητσοτακης ειχε ΠΟΛΥ μυαλο για να κανει τετοιες επιλογες. Και πολυ περισσοτερο κυρος απο ολο το κοινοβουλιο μαζεμενο.

 8. avatar Greytemples

  Θα ηθελα στα 97 μου να εχω κι εγω εστω την μιση απο την οξυτητα νου και πολιτικη οξυδερκεια του κ. Μητσοτακη. Να'ναι καλα... Ισως ο τελευταιος Πολιτικος.

 9. avatar 110ES

  Επί του υπότιτλου...Το μέλλον των παιδιών του Μητσοτάκη είναι δεδομένο... Λόγω dna άλλης κλάσεως, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τα δισέγγονα του, και βάλε, θα κυβερνάνε ελέω θεού τη χώρα των βοοειδών? των αμνοεριφίων? των ζωντανών τέλος πάντων...

 10. avatar Τασος Καποιος

  Φυσικά και δεν θα ξοδέψω τον χρονο μου να διαβάσω τις δηλωσεις του κ. Μητσοτάκη απλα για την επικεφαλίδα «Θα κριθεί το μέλλον των παιδιών μας» δύο απαντήσεις .....α) ναι, θα κριθεί το μέλλον του Κυριάκου και της Ντόρας!!!! και β) Εσύ τακτοποίησες τα παιδιά σου, τους παρέδωσες απο μια καρέκλα στην βουλή ( ή υπουργείο), τι στεναχωριέσαι?????

 11. avatar rmhtsos

  Σας τα ελεγε παλιοχαιβανια ο δρακουμελ πριν 25 χρονια και εσεις τον κοροιδευατε , φατε στη μαπα dignity και ψωφιστε μπροστα στα ΑΤΜ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει