Στις περιοδείες θα ξεκινήσει να επιδίδεται από αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται τη Δευτέρα να μεταβεί στη Λέσβο, προκειμένου να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα του στρατηγού εν αποστρατεία, πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος διεκδικεί με το κυβερνών κόμμα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας Στεφανή θα γίνει από τον κ. Μητσοτάκη στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας, από την έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στη Μυτιλήνη. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις του πρωθυπουργού και στις υπόλοιπες έδρες των περιφερειών, καθώς στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι κερδίσει και τις 13 περιφέρειες.

Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2019 είχε πάρει τις 12, καθώς στην Κρήτη είχε σαρώσει ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Αρναουτάκης με 60,82% από τον πρώτο γύρο. Αυτή τη φορά θα στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία τον κ. Αρναουτάκη, ενώ προς στιγμήν συζητούνταν το ενδεχόμενο να ταχθεί με το μέρος του και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά μόλις προ ημερών ανακοινώθηκε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κατεβάσει τον Σπύρο Δανέλλη.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός ξεκινά τις περιοδείες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανοικτό παραμένει έως και αυτή την ώρα εάν και κατά πόσο το Μέγαρο Μαξίμου θα συνεχίσει να στηρίζει τον Γιώργο Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής μετά το ατόπημά του να το ρίξει στις… ζεϊμπεκιές σε εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού στο Ζάππειο, την ώρα που η Ελλάδα δοκιμαζόταν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Υπό αυτό το πρίσμα, χθες πέρασε την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Οριστική συμφωνία δεν υπήρξε, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να λάβει κάποια απόφαση εν θερμώ, παρά το γεγονός ότι είναι έντονα δυσαρεστημένος από την κίνηση του κ. Πατούλη. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παπανικολάου κατελήφθη εξ απήνης, με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες έκλεινε υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του στη Γλυφάδα. Ένα ακόμη όνομα πάντως που έπεσε στο τραπέζι ως υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία είναι κι αυτό του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα.