Οι συζητήσεις στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις μελλοντικές εσωκομματικές διαδικασίες φουντώνουν, καθώς τρεις μέρες μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμφανιστεί, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί καμία από τις εσωκομματικές διαδικασίες που αναμένονται να πραγματοποιηθούν στο δρόμο προς τον ορισμό του έκτακτου Συνέδριου που θα αποφασίσει(;) και για το ζήτημα του προέδρου του κόμματος.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος, η Ομπρέλα με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά από τις κατά τόπους συζητήσεις, το Σάββατο θα πραγματοποιήσει κλειστή (από δημοσιογράφους και κοινό) πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών της, μέσω διαδικτύου. Εκεί αναμένεται να χαραχθεί η «γραμμή» που θα κρατήσουν τα στελέχη της μπροστά στις εξελίξεις στο κόμμα. Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν θα είναι και εκείνο της επιλογής υποψηφίου ανθυποψηφίου του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στέλεχος που θα αναλάβει να είναι υποψήφιος απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα έχει σαν στόχο να κερδίσει την προεδρία, αλλά να υπάρξει η σχετική καταγραφή αντίδρασης και η εμπέδωση ότι εντός του κόμματος υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο ακόμα και αν στη δεδομένη στιγμή αποδειχτεί εξαιρετικά μειοψηφικό.

Δεν πάει στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ο Τσίπρας

Εν τω μεταξύ κάποια από τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο και αυτός είναι ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις ίδιες μέρες.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος «έχει ανελημμένες υποχρεώσεις τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί».