Σε εξέλιξη βρίσκεται η κεντρική προεκλογική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Θησείο.

Εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στην οδό Ερμού από νωρίς με σημαίες και πλακάτ στα χέρια.

«Νίκο γερά να πέσει η Δεξιά» φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης τους απάντησε από το βήμα της συγκέντρωσης: «25 Ιουνίου αναγεννάται ο πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ. Το Κίνημά μας, η Δημοκρατική Παράταξη είναι εκείνο που θα στείλει τον κ. Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση. Βήμα το βήμα θα γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Η μάχη της Κυριακής είναι κρίσιμη. Ο λαός δεν ξεχνά την συντήρηση, την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος. Να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους συνταξιούχους, τη γυναίκα τα παιδιά.

Μαζί σε αυτή τη νέα εποχή, σε κάθε χωριό σε κάθε πόλη, πόρτα – πόρτα, γειτονιά – γειτονιά, θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη. Έχουμε χρέος να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς που απογοήτευσαν και δίχασαν τον ελληνικό λαό».

«Αυτό το κόμμα έκανε την Ελλάδα πρωταγωνιστή των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δεν περιμέναμε την καθοδήγηση ισχυρών χωρών. Γι’ αυτό πέτυχε να βάλει την Κύπρο στην ΕΕ. Δεν είμαστε τροχονόμοι των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Θέλουμε την Ελλάδα συνδιαμορφωτή των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η ΝΔ πανηγυρίζει για την πρόταση του Συμβουλίου. Ξέρετε γιατί πανηγυρίζουν; Γιατί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που αφορά 30.000 ανθρώπους, όταν πέρσι οι αιτούντες ήταν 900.000. Εμείς υπηρετούμε ένα σχέδιο που αποτρέπει τους ανθρώπους να γίνονται έρμαιο στα χέρια των διακινητών».