Μια υπενθύμιση της συμπαρουσιάστριας της πρωινής εκπομπής του MEGA, Ανθής Βούλγαρη σχετικά με τις «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού» στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, εκνεύρισε τον τελευταίο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, θέλοντας να «χτυπήσει» την Νίκη, που φαίνεται να του κόβει ψηφοφόρους, έκανε λόγο για εκμετάλλευση του θρησκευτικού αισθήματος και εργαλειοποίηση της πίστης, με την Ανθή Βούλγαρη να παρατηρεί «και εσείς πουλούσατε χειρόγραφα του Ιησού». Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του και προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να προσβάλλει τη δημοσιογράφο χαρκτηρίζοντάς τη «αγενή» και «συνήγορο του Μητσοτάκη» ενώ της είπε πως «επειδή δεν ξέρετε πολλά πράγματα, ανατρέξτε στο λήμμα Μανιάκι και δείτε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν».

«Κι εγώ πηγαίνω στο Άγιο Όρος και στην εκκλησία, αλλά δεν βγάζω φωτογραφίες» ανέφερε απαντώντας σχετικά με την εργαλειοποίηση της πίστης, ενώ ερωτώμενος «Γιατί είναι κακό να πάει κάποιος στην Ανάσταση και να βγάλει μια φωτογραφία;» απάντησε «επειδή εργαλειοποιείς την πίστη σου. Και επειδή είμαι πιστός δεν το κάνω ποτέ».

«Δεν πούλησα κανένα χειρόγραφο» ανέφερε σε νέα ερώτηση της Βούλγαρη ο Βελόπουλος, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να την προσβάλλει και λέγοντας «δεν ξέρω τι σχολή βγάλατε» και τονίζοντας ακόμα «Τι κάνατε το 2013 κυρία Βούλγαρη; Εγώ παρουσίαζα αυτό που είναι στη μονη Διονυσίου. Αυτό που έκανα θα συνεχίσω να το κάνω, να παρουσιάζω προϊόντα, γιατί είναι η δουλειά μου. Θα ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Ανδρουλάκη που βρήκαν τα εκατομμύρια τους;».