«Θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα με τα δικά μας λάθη» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο MEGA και το Live News.

«Το ότι δεν καταφέραμε να αλλάξουμε την όποια επικοινωνιακή στρατηγική μας, δεν ήταν κάτι που ήταν μπροστά στα μάτια μας και δεν το βλέπαμε» ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος» την επιλογή της απλής αναλογικής.

«Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος πιστεύει σε συνεργασίες. Το βλέπουμε να συμβαίνει στο εξωτερικό. Ήταν στρατηγικό λάθος η απλή αναλογική. Θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα με τα δικά μας λάθη. Δεν το μεταδώσαμε, δεν το επικοινωνήσαμε καθαρά και ξάστερα» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Αφήσαμε με αστοχίες μας να διαστρεβλωθεί το ίδιο το πολιτικό μήνυμα. Με την Κεντρική Επιτροπή κηρύξαμε το τέλος και τώρα έχουμε ξανασηκωθεί στα πόδια μας».

Τέλος, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει δηλώσεις στελεχών του που ρίχνουν την ευθύνη της ήττας στους πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κοντά στην κοινωνία είμαστε πάντα. Και το δείχνει το πρόγραμμά μας. Δεν το κάναμε σωστά στο επίπεδο της επικοινωνίας μας. Πρέπει να ακούσεις αυτό που έχω να σου πω για να το πιστέψεις. Για να το ακούσεις πρέπει να το πω σωστά. Καταδικάζουμε τις τοποθετήσεις περί «Συνδρόμου Στοκχόλμης». Δεν φταίει ο κόσμος, εμείς φταίμε».