Η προεκλογική μάχη βαίνει προς το τέλος της. Τα προγράμματα έχουν παρουσιαστεί, οι υποψήφιοι είμαστε γνωστοί, η εμπειρία διακυβέρνησης των τελευταίων ετών είναι πρόσφατη, οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν. Τι θα βαρύνει στο αποτέλεσμα την Κυριακή;

Προσωπικά πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στη συμμετοχή στις εκλογές. Αν οι πολίτες προσέλθουν και ψηφίσουν μαζικά, τότε η ΝΔ θα περάσει οριστικά στην αντιπολίτευση. Η επιρροή του κόμματος του κ. Μητσοτάκη είναι μειοψηφική, αλλά έντονα περιχαρακωμένη. Όσοι είναι να τον ψηφίσουν, θα προσέλθουν στις κάλπες ότι και να γίνει. Το ερώτημα αφορά όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι δεν θέλουν ΝΔ και Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν στις 21 Μαΐου. Να πάνε να ψηφίσουν ή δεν έχει ενδιαφέρον;

Γι’ αυτό οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ (μαζί με τα φιλικά της ΜΜΕ), προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν μια δημοσκοπική σιγουριά για το αποτέλεσμα. Κοινώς «τι να πάτε να ψηφίσετε; Το αποτέλεσμα έχει κριθεί»… Αυτή η προπαγάνδα απευθύνεται κυρίως στη νεολαία η οποία δεν επιθυμεί να συνεχίσει να κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Θεοδωρικάκος και πολλοί άλλοι.

Προσπαθούν να επενδύσουν στο «όλοι ίδιοι είναι, τουλάχιστον τη ΝΔ την ξέρουμε, δεν κάνει τίποτα το ακραίο»… Κοινώς, «όλοι στηρίζουν τους πλούσιους, όλοι αδιαφορούν για την ακρίβεια, όλοι τα πιάνουν, όλοι παρακολουθούν, όλοι δέρνουν, όλοι κάνουν απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, όλοι διορίζουν με κομματικά κριτήρια» κλπ. Η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα αυτά είναι «κανονικότητα». Κανονικότητα τα «ουρανοκατέβατα κέρδη» λίγων επιχειρήσεων, κανονικότητα το να χάνει 7,5% η αγοραστική αξία μισθών και συντάξεων (στοιχεία του ΟΟΣΑ). Κανονικότητα οι παρακολουθήσεις, κανονικότητα ο ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης.

Όλα αυτά είναι ορατά και κατανοητά από τους πολίτες, ότι και να λένε τα ΜΜΕ που βρίσκονται στην υπηρεσία του κ. Μητσοτάκη. Το θέμα είναι αν αυτοί οι πολίτες (και ιδιαίτερα η νεολαία) θα φτάσουν στις κάλπες.

Εμείς τους λένε ότι αν θέλουν να μην νομιμοποιηθούν όλα αυτά μέσω της κάλπης, πρέπει να πάνε να ψηφίσουν. Ειδικά οι νέοι πρέπει να καταλάβουν ότι ρους αφορά πιο πολύ από όλους το ποια κυβέρνηση θα έχουμε για την ερχόμενη τετραετία.

Επίσης όλοι όσοι βλέπουμε την περιφέρεια να ερημώνεται και κανένα ουσιαστικό έργο να μην γίνεται στον τόπο μας, έχουμε πολλούς λόγους να προσέλθουμε στις κάλπες και να καταψηφίσουμε τη ΝΔ.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να υπάρξουν μέτρα για την περιφέρεια είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για αξιοπρεπείς δουλειές για τους νέους είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Και κάτι τελευταίο: Μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

  • Ο Βασίλης Τσολακίδης είναι υποψήφιος Βουλευτής Νομού Έβρου για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ