«Ζούμε, ή απλά επιβιώνουμε; Να βγει η μέρα, να βγει ο μήνας, να τα καταφέρουμε…». Αυτή η πικρή ερώτηση – διαπίστωση στα χείλη πολλών συμπολιτών μας είναι το εφαλτήριο της ανατροπής που, σε αυτές τις εκλογές, καθιστά την κάθε ψήφο πολύτιμη ευκαιρία: Ευκαιρία για επανεκκίνηση – αναγέννηση μιας κοινωνίας, η οποία εδώ και χρόνια περιμένει ένα καλύτερο αύριο που δεν έρχεται ποτέ.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν ορόσημο μετουσίωσης της ανασφάλειας, της απογοήτευσης και της οργής σε δύναμη δημιουργίας.

Για ολόκληρη την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη.

Για τα παιδιά μας και τον κόσμο που θα τους κληροδοτήσουμε.

Για τις νέες και τους νέους που δεν παύουν να ονειρεύονται και να αγωνίζονται, όσο βάναυσα κι αν πληγώνονται τα όνειρά τους.

Για τους εργαζόμενους του μόχθου, που δουλεύοντας ατελείωτες ώρες σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, βλέπουν τη ζωή τους να τους προσπερνά.

Για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, που με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια αντιμετωπίζουν το περιθώριο στο οποίο κυνικά και ποικιλοτρόπως τοποθετούνται.

Για τα οράματα που μένουν ζωντανά στις καρδιές των ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

Είναι ακριβώς αυτά που μας δίνουν τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον που θα σέβεται τον κάθε πολίτη σε όλα τα επίπεδα.

Είναι η δική του φωνή και αγωνία που υπαγορεύει την πολιτική μας πράξη.

Και είναι δική μας ευθύνη, η πράξη αυτή να δώσει άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Με τη φωνή των συμπολιτών που σε τιμούν με την ψήφο τους, μπορείς να κάνεις πολλά.

Για τον τόπο σου που αγαπάς και την πόλη σου που σε πληγώνει, γιατί πάντα νιώθεις πως όσα κι αν διεκδικήσεις γι’ αυτήν δεν αρκούν.

Περπατώντας στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, έρχονται στο μυαλό σαν μαύρα και άσπρα πιόνια μιας σκακιέρας αυτά που ζούμε απέναντι σε αυτά που μας αξίζουν:

Ανύπαρκτα μέσα μαζικής μεταφοράς – κυκλοφοριακό χάος – ατμοσφαιρική ρύπανση – παντελής έλλειψη πρασίνου και χώρων αναψυχής – παραλιακό μέτωπο σε παρακμή ή προς πώληση – ακρίβεια, ανεργία, λουκέτα – απλησίαστα ενοίκια – νοσοκομεία υπό διάλυση – πολιτισμός υπό διωγμό – πανεπιστήμια με τραγικές ελλείψεις αλλά αστυνομία πανταχού παρούσα – αποκλεισμοί στους ανθρώπους με αναπηρίες – τουρισμός χωρίς σχέδιο αξιοποίησης των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της πόλης

Το τι μας αξίζει το γνωρίζουμε όλοι.

Δε χρειάζεται να το πούμε, χρειάζεται να το υλοποιήσουμε.

Στα οκτώ χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι ερωτήσεις και οι πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, ήταν πολλές. Χρειάζονται κι άλλες.

Η παραχώρηση στις τοπικές κοινωνίες των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα, η επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου, η ανάπλαση του παράκτιου δυτικού μετώπου, η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων ιδιαίτερα στην πολύπαθη δυτική Θεσσαλονίκη, η δημιουργία μονάδων υγείας όπως τα ΤΟΜΥ, αποτελούν μόνο ένα μέρος της σημαντικής παρακαταθήκης που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, με σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων τόσο στο επίπεδο της καθημερινότητας των κατοίκων, όσο και στο ζήτημα της αναπτυξιακής της προοπτικής.

Εάν οι πολίτες μας εμπιστευθούν και μας τιμήσουν και πάλι με την ψήφο τους, θα είμαστε η δυνατή τους φωνή κι εκείνοι το κουράγιο μας για τους δύσκολους αγώνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η πολιτική επιλογή που μπορεί να μας οδηγήσει από το Μαύρο στο Φως.

Για να μπορέσουμε να ξαναδούμε τις ζωές μας να αποκτούν νόημα. Να ζήσουμε με δικαιοσύνη, ανθρωπιά και ελπίδα για έναν κόσμο που θα μοιάζει στα όνειρά μας.

  • Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ