Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα». Ο βουλευτής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV επισήμανε πως «ότι πούμε πριν τις εκλογές έχει μια σχετικότητα» και πρόσθεσε: «εμείς λέμε ότι θα διαχειριστούμε ενεργητικά τα συνταγματικά μας δικαιώματα με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει».

Όπως εξήγησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα διερευνήσει τις δυνατότητες να υπάρξει κυβέρνηση, για να διευκρινίσει, ερωτηθείς σχετικά, ότι αυτό θα γίνει «ακόμα και αν βγούμε δεύτεροι» στην πρώτη κάλπη, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια για προσπάθειες σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων» από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις εκλογές.

Ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε πως «άλλο τι θέλω να πετύχω, επιδιώκω και τι ζητάω από τον κόσμο να ψηφίσει και άλλο η διαχείριση της συγκυρίας», υποστηρίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξένο να του δοθεί η διερευνητική εντολή και να πει όχι.

«Εάν μπορώ να εκφράσω το πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου, για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε και απέρριψε το ενδεχόμενο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό δεν συζητιέται» ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε: «είναι θέμα δημοκρατίας», διευκρινίζοντας ότι μιλάει για κανονική κυβέρνηση, όχι κυβέρνηση ειδικού σκοπού.