Εάν κάνουμε τέτοια συγκέντρωση χωρίς καν να έχουν προκηρυχθεί εκλογές σκεφτείτε τι θα γίνει στην προεκλογική περίοδο, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στο Αλκαζάρ.

Από την Θεσσαλία, από το κέντρο της χώρας όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της Άνοιξης, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. Στέλνετε από εδώ το σύνθημα για δεύτερη εντολή στην προκοπή. Για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την ισχυρή ΝΔ.

Και συνέχισε: Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε μαζί πολλά αλλά μας περιμένουν περισσότερα και καλύτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε αναφορά στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι μαζί μπήκαν στην πολιτική με πολλούς άλλους το 2004.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι πολίτες που γνώριζαν και πίστεψαν τη ΝΔ ακόμα και αν δεν ψήφισαν ΝΔ στο παρελθόν θα το πράξουν τώρα. Είμαστε ένα κόμμα αλλά όχι μόνο ένα χρώμα. Ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρό τιμόνι. Θέλω να μετρήσουμε μαζί τα εμπόδια και τις δυσκολίες που κληθήκαμε να ξεπεράσουμε, είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις κρίσεις που προηγήθηκαν.

Ποτέ καμία κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες δυσκολίες και τόσες κρίσεις όσο η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μέσα σε όλα αυτά τα ταραχώδη γεγονότα κρατήσαμε ασφαλές το εθνικό σκάφος και μετατρέψαμε κρίσεις σε ευκαιρίες.

Δεν έλειψαν, είπε ακόμα και λάθη και καθυστερήσεις και πρώτος εγώ τα αναγνώρισα. Τα λάθη γίνονται πείσμα για να τα διορθώνουμε, τόνισε. Είμαστε μια καλή κυβέρνηση που προχωρά ίσως και με αστοχίες αλλά ποτέ δεν θα γίνουμε μια άστοχη κυβέρνηση. Αντίπαλός μας κομματικός μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά βασικός μας αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός.

«Υπάρχουν κόκκινες γραμμές με την Τουρκία που είναι αδιαπραγμάτευτες για την χώρα μας»

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι αναστηλώνεται η διεθνής θέση της χώρας . Από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία η Ελλάδα ταξιδεύει στο πρώτο βαγόνι, είπε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα στέκεται φρουρός των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. Ήταν Σαββατοκύριακο Καθαράς Δευτέρας το 2020 όταν δεχθήκαμε απρόκλητη εισβολή από την Τουρκία. Υπερασπιστήκαμε τα εθνικά μας σύνορα και τα ευρωπαϊκά. Υλοποιήσαμε μια δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, είπε ακόμα.

Πριν από 4 χρόνια στο έδαφός μας βρίσκονταν 92.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες. Σήμερα φιλοξενούνται μόνο 15.000 και όλοι σε σύγχρονες δομές.

Και επειδή συχνά οι δήθεν προοδευτικοί της Αριστεράς μας κατηγορούν για έλλειψη ανθρωπισμού θα σταθώ σε αυτά που κάναμε για τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Τα βρήκαμε σε άθλια κατάσταση και τώρα τα περισσότερα είναι κοντά στους δικούς τους.

Ο πρωθυπουργός έκανε και αναφορά στην αμυντική θωράκιση της χώρας αλλά και στην στήριξη των ενστόλων. Είναι το ελάχιστο ευχαριστώ που μπορούμε να τους πούμε.

Τα εθνικά χωρικά ύδατα έχουν ήδη επεκταθεί στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Αυτή η κυβέρνηση μετά από μια 10ετια αδράνειας ξεκίνησε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, δυτικά της Κρήτης.

Έκανε αναφορά και στις αμυντικές συνθήκες με τις ΗΠΑ και την Γαλλία και όπως είπε το διαπίστωσε στις συζητήσεις με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Η Ελλάδα είναι ο αξιόπιστος εταίρος, πόλος σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αλεξανδρούπολη μεταβάλλεται σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Για την Τουρκία δείξαμε περίσσευμα ανθρωπισμού. Σταθήκαμε δίπλα τους σαν καλοί γείτονες.

Σε αυτούς που μας έλεγαν ότι θα έρθουν νύχτα, εμείς τους είπαμε εμείς ήρθαμε νύχτα για να σας βοηθήσουμε.

Μην αμφιβάλλετε ότι παραμένουμε απέναντι σε κάθε απειλή της απρόβλεπτης ηγεσίας της. Είμαστε ειλικρινείς αλλά όχι αφελής, προχωράμε στο αύριο χωρίς να ξεχνάμε το χθες. Ξέρουμε ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές που είναι αδιαπραγμάτευτες για την χώρα μας.

Καλύτεροι μισθοί, αξιοπρεπή υγεία, ψηφιακή κοινωνία και υπερηφάνεια για την πατρίδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λάρισα

«Μπορεί οι μετρήσεις να λένε ότι η ΝΔ είναι μπροστά αλλά η μάχη είναι δύσκολη και να παλέψουμε κάθε μέρα για την κάθε ψήφο και γιατί αξίζουμε.

Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θέλουμε αλήθειες ή ψέματα; Θέλουμε αυξήσεις ή φόρους; Θέλουμε σιγουριά ή εκλογικούς πειραματισμούς; Ρώτησε τους συγκεντρωμένους. Είπε ότι δεν πρέπει να γίνει “στραβή” στην κάλπη γιατί η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα και η δεύτερη θα κάνει ισχυρότερη αυτή την επιλογή», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Οι 4 στόχοι για την επόμενη 4ετια

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έθεσε τους στόχους για την επόμενη 4ετία οι οποίοι θα είναι:

  • Οι καλύτεροι μισθοί
  • Μια Ελλάδα πιο ανθρώπινη με αξιοπρεπή υγεία και δωρεάν εξετάσεις για όλους
  • Μια κοινωνία ψηφιακή και πράσινη. Η ψηφιακή επανάσταση τώρα ξεκίνησε και η ενέργεια θα παράγεται από τον άνεμο και τον ήλιο
  • Μια πατρίδα υπερήφανη και μέσα και έξω από τα σύνορά της

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα – Θα το μάθουμε κι αυτό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λάρισα

Στην ομιλία του από τη Λάρισα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ενώ έριξε τα «βέλη» του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα είμαι ξανά πρωθυπουργός με τη στήριξη της δική σας και της σιωπηλής πλειοψηφίας των Ελλήνων που μπορούν να διακρίνουν μεταξύ του έργου και των ψεύτικων υποσχέσεων. Η Θεσσαλία είναι σίγουρα όλη μπλε και θα παραμείνει μπλε. Αυτοί οι πόροι αλλάζουν τα πάντα, από τα μεγάλα έργα μέχρι την καθημερινότητά σας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές λίγα θα έχω να πω και λίγα θα ζητήσω να λέτε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Μιλούν για αυτούς οι πράξεις τους. Επί 4 χρόνια λένε όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Καταψηφίζουν ουσιαστικά τα πάντα, ακόμα και τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία. Πρόσφατα αποχώρησαν ουσιαστικά από τη βουλή, αντί για υπεύθυνοι βουλευτές έγιναν επαγγελματίες διαδηλωτές. Προσβάλλουν τους ψηφοφόρους τους. Η αποχώρηση τους δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουν το διάλογο και την αντιπαράθεση. Ακόμα περιμένω τη συγγνώμη τους, καθώς διέσυραν τη χώρα επινοώντας δήθεν πεθαμένα παιδιά σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, μια ανύπαρκτη μικρή Μαρία».

«Χθες σε ένα πολύ ενδιαφέρον ντιμπέιτ πάλι πήγαν να αρνηθούν ότι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τα σύνορα στη θάλασσα. Η αλήθεια είναι αμείλικτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιόρθωτος. Θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα ο στενός του συνεργάτης κ. Παππάς κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος; Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε ο κ. Τσίπρας. Του απαντώ ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του. Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Τα Πανεπιστήμιά μας επιλέγουν τις βιβλιοθήκες της μάθησης και όχι τις βαριοπούλες της βίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λάρισα

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου και ειδική αναφορά στα 43,5 δις που δόθηκαν για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου την περίοδο του κορονοϊού. Και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να προσθέσουν τα 13 δις που υψώθηκαν ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση.

Κόντρα στις Κασσάνδρες καταφέραμε και συγκρατήσαμε τις τιμές του ρεύματος, δώσαμε ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα. Ήταν μέτρα στοχευμένα και αποτελεσματικά. Έκανε επίσης αναφορά στο Καλάθι του Νοικοκυριού το οποίο χλευάστηκε από την αντιπολίτευσης. Τώρα έρχεται το Market Pass που θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε οικογένειας έως το καλοκαίρι. Τα έλεγαν οι αντίπαλοί μας ψίχουλα. Έχουν ήδη εγκριθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια αιτήσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομία λέγοντας ότι η χώρα παρουσιάζει από τους πιο ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και μείωση της ανεργίας και είμαστε ελεύθεροι από κάθε μνημονιακή εποπτεία. Μόνοι μας καθορίζουμε την τύχη μας ως λαός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι έτσι θα μπορεί να διανεμηθεί ο πλούτος ο οποίος προέρχεται από το προϊόν της ανάπτυξης για να στηριχθούν κοινωνικές πολιτικές. Όπως στην υγεία που διπλασιάσαμε τις ΜΕΘ. Εδώ, στη Θεσσαλία, είχατε 39 μονάδες πριν τον κορονοϊό σήμερα έχετε 62 λειτουργικές μονάδες και παιδιατρικές που θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους σύντομα, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης αναφορά στον ψηφιακό ιατρικό φάκελο και τις προληπτικές εξετάσεις για όλες και για όλους.

Στην Παιδεία θύμισε ότι διδάσκονται αγγλικά στο νηπιαγωγείο. Κάποτε είχαμε αντιδράσεις για τα πρότυπα σχολεία. Τώρα έχουμε αντιδράσεις από την δήθεν προοδευτική αριστερά γιατί δεν φτιάχνουμε γρήγορα πρότυπα σχολεία. Αναφορά έγινε από τον πρωθυπουργό και στις 25.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών. Τα Πανεπιστήμιά μας επιλέγουν τις βιβλιοθήκες της μάθησης και όχι τις βαριοπούλες της βίας.