Ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει καταλήξει στην ημερομηνία των εκλογών στις 9 Απριλίου.

Αν τελικά οι πρώτες κάλπες στηθούν την συγκεκριμένη ημερομηνία τότε στις 3 Μαρτίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τρίτη στη σειρά η οποία και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Αυτό που απομένει είναι η προκήρυξη των εκλογών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει.

Θα είναι σε μια τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου; Θα είναι με την μορφή μηνύματος προς τους πολίτες από το Μέγαρο Μαξίμου; Αυτό, όπως λένε στενοί του συνεργάτες θα το αποφασίσει και θα τους το ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες.

Ο πρώτος άνθρωπος πάντως που θα μάθει την ημερομηνία των εκλογών θα είναι όπως προβλέπεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός θα την επισκεφτεί να την ενημερώσει για την απόφασή του.

Από εκεί και πέρα θα φουντώσει η προεκλογική εκστρατεία με τον πρωθυπουργό να πυκνώνει τις περιοδείες του σε όλη την χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή τη Λάρισα και το Σάββατο τα Γρεβενά.

Στη Λάρισα ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 13:30 στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θεσσαλία του 2030 και στις 19:00 σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ».