Στα ρυπαρά δίκτυα τα οποία αποτελούνται από όσους έχουν στην κατοχή τους το υλικό των πραγματικών ή μη επισυνδέσεων περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών κάνοντας λόγο για «πραγματευτάδες» που το διακίνησαν.

Όπως είπε, «οποιοσδήποτε θέλει ονόματα δεν έχει από το να ξεκινήσει από τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας (ΑΔΑΕ) και να πάει πιο πίσω». Σημείωσε δε ότι «από την ώρα που σε γνώση του πρωθυπουργού δεν είχε έρθει το παραμικρό στοιχείο – όνομα- έκθεση, αντιθέτως τα είδαμε να φτάνουν μέσω προνομιακής μεταχείρισης σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις» είναι σαφές ότι “τα ρυπαρά δίκτυα συγκροτούνται από αυτούς που τα απέκτησαν, από όσους τα είχαν στην κατοχή τους και από αυτούς που τα δημοσιεύουν».

Πρόσθεσε πως «δεν αναφέρομαι σε ονόματα γιατί δεν ξέρω ονόματα» και συμπλήρωσε: «Κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν ξέρω αν έχει αποδείξεις κάποιος που ισχυρίζεται το αντίθετο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν ο κος Ράμμος του έδωσε ονόματα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει τα συμπεράσματα της Δικαιοσύνης για το θέμα, ώστε να μην μείνει καμία σκιά. Επανέλαβε δε ότι οποιεσδήποτε τέτοιες επισυνδέσεις, εάν συνέβαιναν δεν τελούσαν σε γνώση του πρωθυπουργού.

Για Χρήστο Ράμμο

«Δεν υπάρχουν ούτε απειλές, ούτε απειλητικά υπονοούμενα για τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ. Ανεξαρτήτως των προθέσεων του κου Ράμμου υπάρχει εργαλειοποίηση της Αρχής σε όλη την υπόθεση» .