Βαθιά συγκινημένος, ο δήμαρχος Χανίων, πλέον, Μανώλης Σκουλάκης, εξεφώνησε την τελευταία του ομιλία από το βήμα της Βουλής λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Απέσπασε μάλιστα το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων ανεξαιρέτως των πτερύγων όταν ανακοίνωσε ότι ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός είναι ο 30ος της καριέρας του!

Ο κ. Σκουλάκης δήλωσε περήφανος για τη διαδρομή του και εξήρε το ρόλο του κοινοβουλίου χαρακτηρίζοντάς το σχολειό.

«Εδώ μέσα διδάχθηκα ότι δεν τα ξέρω όλα. Ότι πρέπει να ακούμε τους άλλους. Και πως η δεύτερη σκέψη είναι σώφρων πολιτικά πράξη», τόνισε.

Πρόσθεσε δε, και παράλληλα παρότρυνε: «Ο μόνος τρόπος να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και τους πολίτες, είναι να λες λίγα και να κάνεις πολλά. Να μη χαϊδεύεις αυτιά και να λες μόνο την αλήθεια, ακόμα κι αν είναι δυσάρεστη, γιατί μόνον έτσι κερδίζεις».

Στα τελευταία του λόγια από το βήμα της Βουλής, ο Μανώλης Σκουλάκης ήταν αισιόδοξος: «Την οικονομική κρίση θα την ξεπεράσουμε. Όσον αφορά όμως την κρίση του κοινοβουλευτισμού, από δω μέσα, από τη Βουλή, θα πρέπει να ξεκινήσει η ανάταξη του αξιακού συστήματος της χώρας», δήλωσε αποσπώντας και πάλι το χειροκρότημα όλων των παρόντων βουλευτών που τον αποχαιρέτησαν όρθιοι και συγκινημένοι.