Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και το ενδιαφέρον του ξένου τύπου για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «Qatargate».

Ο ιταλικός τύπος αναφέρεται σε νέα του δημοσιεύματα στην κατάθεση της Εύας Καϊλή η οποία διήρκησε 4 ώρες και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η ευρωβουλευτής στην κατάθεσή της έδωσε στις βελγικές αρχές ονόματα τα οποία ενδέχεται να έχουν εμπλοκή.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «il Fatto Quotidiano» η Εύα Καϊλή, στο πλαίσιο της ανάκρισης για το Qatar Gate φέρεται να έχει δώσει στις αρχές αρκετά ονόματα, μεταξύ των οποίων και του Ιταλού ευρωβουλευτή Μπράντο Μπενιφέι.

Ο Μπράντο Μπενιφέι

Το νέο πρόσωπο που φέρεται να έδωσε η Εύα Καϊλή είναι ο Μπράντο Μπένιφει, Ιταλός Ευρωβουλευτής, 36 ετών και ανήκει στο κόμμα του Ματέο Ρέντσι.

Ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής εκλέγεται από το 2014, πράγμα που σημαίνει ότι η εκλογή του στην Ευρωβουλή ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία και για αυτό θεωρείται κιόλας κι ο νεότερος εκλεγείς ευρωβουλευτής.

Το όνομα του Μπράντο Μπένιφει και της Αλεσάντρα Μορέτι είναι τα νέα ονόματα που μπαίνουν στο στόχαστρο των ερευνών μετά την κατάθεση της Εύας Καϊλή σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος «Qatar Gate».

Ποιους σκέφτηκε να προειδοποιήσει μετά την έφοδο στο σπίτι της

Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρεται στην κατάθεση της Εύας Καϊλή και ερώτηση που φέρεται να δέχθηκε από τις βελγικές αρχές σχετικά με το ποιους σκέφτηκε να προειδοποιήσει αμέσως μετά την έφοδο στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

«Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Μαρκ Ταραμπέλα, μετά την Μαρία Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν, γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε» φέρεται να απάντησε η Εύα Καϊλή.

Οι αρχές φέρεται να την πίεσαν σύμφωνα με την εφημερίδα προκειμένου να πει ποιοι βρίσκονται κάτω από τον Παντσέρι. «Μετά από αυτόν ποιος ασχολήθηκε;» την ρωτούν. «Μαρία Αρένα, Μαρκ Ταραμπέλα, Αντρέα Κοτσολίνο», απαντά η Εύα Καϊλή σύμφωνα με την ilFattoQuotidiano. Οι ανακριτές στη συνέχεια της αναφέρουν δύο άλλα ονόματα: «Μορέτι και Μπράντο Μπενιφέι»; «Ναι», λέει η Καϊλή, απαντώντας θετικά.